Vatandaş devletten tasarruf bekliyor

Ekonomik krizin boy gösterdiği şu günlerde devletin istenilen düzeyde öğrenci olmamasına rağmen, ilçelere çok lüks yurtlar dikmesi, kamunun vicdanını yaralıyor

İlçelerde yaygınlaştırılan Meslek Yüksekokulları (MYO)'ların istenilen düzeyde tercih edilmemesine rağmen sürekli yeni bölümler açma konusunda israrcı olmak ve öğretim görevlisi ataması yapmak, akıllardaki soru işaretlerini artırıyor. Vatandaş, "Acaba birilerinin cebi mi dolduruluyor, yoksa birilerinin tanıdığını işe almak için ihtiyaç olmadığı halde yeni yüksekokullar mı açılıyor?" sorusunu sormaya başladı. Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemlerde, ihtiyaç fazlası kapasiteye sahip olan ve yakın zamanda yapımı tamamlanan fakat tercih edilmeyen lüks devlet yurtlarının da atıl halde beklemesi kamunun vicdanını yaralıyor. 300-500 arasında değişen kapasiteye sahip olan yurtların hizmet vermemesine karşın, aylık sabit giderlerinin olması vatandaşı rahatsız ediyor. Bu yurtlarda "Kamuda tasarrufa gidilecek" çağrısına uyulmuyor.

YÜKSEK MEBLALARA YAPILDI HİZMET VERMİYOR

Ilgın, Cihanbeyli ve Kulu'daki devlet yurtları; ilçedeki Meslek Yüksekokulları'na yeterince talep olmamasına gerekçesi ile kapatıldı. O kadar masraf yapılarak ve emek harcanarak yapılan yurtlarda sadece güvenlik görevlileri nöbet tutuyor. Ayrıca binaların azımsanmayacak oranda sabit giderleri de bulunuyor. Yurtlar, farklı bir amaç ile de kullanılmıyor. Yurtların atıl halde beklemesine "Belki önümüzdeki yıl öğrenciler, ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarına ilgi gösterir" düşüncesi gerekçe oluyor.

ÖĞRENCİ OLMADIĞI HALDE SÜREKLİ YURT YAPILIYOR

Aynı kriz, Sarayönü'nde de bekleniyor. Sarayönü'ndeki Meslek Yüksekokulu'nu bu yıl sadece 52 öğrenci tercih etti, bu öğrencilerden de sadece 27'si kayıt yaptırdı. Sarayönü'nde ise 250 kız, 250 erkek öğrenci olmak üzere, toplamda 500 kişilik öğrenci yurdu dikiliyor. Bu anlamda bakıldığında Sarayönü'nde dikilen devlet yurduna da vatandaş israf gözü ile bakıyor.  Sarayönü'ndeki yurtta zemin etüdlerinin de yapıldığı öğrenildi. Taşkent'te de bitmek üzere olan bir devlet yurdu masraf olarak görülüyor. Aynı zamanda Hadim ve Akören'de potansiyel tehlikeli ilçeler arasında yer alıyor. Meslek Yüksekokulları'na tercih olmamasına rağmen, kat kat devlet yurtlarının dikilmesi özellikle şu günlerde açıklığa kavuşturulması gereken konuların başında geliyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri