Vatandaş cebinde nakit para taşımıyor

Cebinde nakit olmayan vatandaş, pazar alışverişini yapabilmek için kredi kartı kullanıyor.

Kredi kartları artık semt pazarlarına indi. Cebinde nakit bulunduramayan ve bir dahaki aya borçlanarak geçimini sürdürmeye çalışan vatandaş, artık pazar alışverişinde de kredi kartı kullanmaya başladı. Pazarcı esnafı da ürünlerini satabilmek için tezgâhlarına pos cihazları koymaya başlarken, bu işten yine en kârlı bankalar çıktı.

“KREDİ KARTI GEÇERLİDİR” YAZISI EKONOMİK ZORLUKLARIN BOYUTUNU GÖSTERİYOR

Son yıllarda kredi kartı kullanımının artması, ekonomik krizin derinleşmesiyle iyiden iyiye arttı. Cebinde nakit olmayan vatandaş, geçimini sağlayabilmek için bir sonraki aya borçlanmaya başladı. Neredeyse her alışverişte kartını kullanmak zorunda kalan vatandaş, şimdi pazar alışverişinde de kredi kartı kullanmaya başladı. Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan semt pazarlarındaki tezgâhlarda artık “Kredi kartı geçerlidir” yazısı görülmeye başlandı. Bu fotoğraf, ekonomik krizin, pazar alışverişi biçimine de yansıdığını gözler önüne serdi.

PAZARCI: “VATANDAŞTA NAKİT YOK”

Pazarcı Hakan Bora, vatandaşın nakit para sıkıntısı yaşadığına dikkat çekerek, bir süredir pos cihazını aktif olarak kullandıklarının altını çizdi. Bora, “Nakit kıtlığı sonucu çıkan bu çözüm, müşteri sayısında artışı sağladı. Pos cihazı, mecburiyet olarak devam ediyor. Nakit kıtlığının sonucunda vatandaşa hizmet için gerekli oluyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri