Vatandaş bu süreçte sahipsiz bırakıldı!

Hüseyin Saydam,  “İktidardakileri, Koronavirüs sürecinde ‘Biz bize yeteriz’ dediler. Evet, hakikaten de dedikleri gibi süreci vatandaşımız kendi kendine yardımlaşarak, biz bize yeterek çözmeye çalıştık. Vatandaş sahipsiz bırakıldı” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Mayıs Ayı İl Divan Toplantısı internet üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Birol Aydın, İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe teşkilat başkanları katıldı.

VATANDAŞA ADRES OLARAK BANKALAR GÖSTERİLDİ!

Geçtiğimiz gün Siirt’in Pervari ilçesinde hayatını kaybeden Konyalı şehitlerimizi anarak konuşmasına başlayan Saydam; “Dün itibariyle Konya’dan iki şehidimiz vardı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerimize, milletimize sabırlar diliyorum. Her yönüyle atılan yanlış adımların ağır ağır faturası önümüze gelmeye başladı. Ülkemiz şu anda kendi halinde gidiyor. İnsanımız sahipsiz bırakıldı. Yıllardır söylüyoruz, tarıma hayvancılığa yeterince destek verilmesi gerekir diye. Kulak asılmadı. Bu süreçle birlikte hem çiftçimiz hem de tüketiciler yani hepimiz yeni bir krizle karşı karşıya kalacağız. Bu bariz gözüküyor. Esnafımız, işçimiz, öğrencilerimiz hepimiz kendi derdimize düştük. ‘Biz bize yeteriz’ dediler. Evet, hakikaten de dedikleri gibi süreci vatandaşımız kendi kendine yardımlaşarak, biz bize yeterek çözmeye çalıştık. İktidar bugüne kadar hangi konuda vatandaşımızdan yardım istemişse vatandaşlar olarak hükümetin yardımına koştu. Ama maalesef bugün vatandaşımız sıkıntıya düşünce de adres olarak bankalar gösterildi. Bunu da destek paketi olarak açıkladılar. Zaten sıkıntıda olan, ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, işsiz kalmış insanımız krediyi nasıl çekecek? Diyelim ki çekti. Geri nasıl ödeyecek? Bu nasıl bir anlayış?  Böyle bir idare şekli olmaz, olamaz. Bu sebeple söylüyorum vatandaşımız sahipsiz diye.” dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam

TAŞRA İLÇELERİMİZ BOŞALIYOR!

Saydam konuşmasının devamında ise; “Eğitim kendi halinde gidiyor. Okullar olmasa daha iyi idare edecekler. Zaten örgün eğitimde bile yeterli bir eğitim verilemiyordu. Bu pandemi süreci ile uzaktan eğitimle, eğitim tamamen sekteye uğradı. Hem beşeri hem de manevi ilimlerden yoksun bir nesil yetişiyor. Geleceğimiz heba ediliyor. İstanbul Sözleşmesi toplumun temeli olan aileyi yok ediyor. Ahlaki sıkıntılar yaşanıyor. Evlerin içi huzursuz. Çocuklar anne babayla çatışma içinde. Şehirlerimiz sahipsiz. Betonlaşma ile karşı karşıyayız. 18 yıldır ülkenin her yerinde dikine yükselen binalar özellikle bu pandemi sürecinde hepimize birer hapishane oldu. Tarım ve hayvancılığımız sahipsiz. Yatırımlar belli merkezlere yapılıyor. Bu sebeple göç devam ediyor. İlçelerimiz boşalıyor. İslam coğrafyaları sahipsiz. İktidar bu pandemi sürecinde şikayet ettiği, güya mücadele ettiğini söylediği bizim altımızı oymaya çalışan ne kadar ülke varsa hepsine tıbbi yardım gönderdi. Yıllardır bizden yardım bekleyen zor durumdaki İslam ülkelerinin hiç birine yardım gönderildiğine şahit olmadık. Netice olarak bu az önceki saydığımız sebeplerden insanımıza, memleketimize, çiftçimize, köylümüze, esnafımıza, İslam coğrafyasına sahip çıkmak durumundayız. Bu sebeple teşkilatlar olarak önümüzdeki süreçte daha özverili çalışmalar sergileyerek bütün Konya sathında İlçe Teşkilatlarımızla, Hanım ve Gençlik Kollarımızla Saadet Partisini iktidara taşıyacak bir çalışmayı ortaya koymak zorundayız. Ve inşallah bu çalışmayı da gerçekleştirip milletimizle yeniden kucaklaşacağız.” Şeklinde devam etti.

Saadet Partisi GİK Üyesi Birol Aydın

AK PARTİ’NİN ÜRETİMDEN ANLADIĞI TEK ŞEY İKTİDARDA KALMAK!

Toplantıda konuşan GİK Üyesi Birol Aydın; “Türkiye’nin içinde bulunduğu ve içine sürüklendiği şartlar, Saadet Partisi ve Saadet Partisi umdelerine her Zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktadır. Mevcut iktidardaki arkadaşlar maalesef 18 yıldır ülke ve millet adına reel hiçbir üretim ortaya koyamadılar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üretimden anladığı tek şey iktidarda kalmak, oy almak, görev süresini uzatmaktır. Ama asıl üretim eğitimde, felsefede, sanayide, bilimde ve sanatta olur. Ancak bu arkadaşların üretim anlayışı sadece kendilerine üretimden ibaret  ve iktidardaki arkadaşlar bunu yaparken de geçmişten bugüne bir takım algı stratejilerini harfiyen uyguladılar. Allah aşkına şu garabete bakın neredeyse her şeyi kendi tekellerine aldılar. Ergenekon’la mücadele etmek de Ergenekon’la müttefik olmak da bunların tekelinde. İmralı’yla, HDP’yle iş görmek de onlarla mücadele halinde olmak da bunların tekelinde. Cemaatle can ciğer kuzu sarması olmak da cemaatle savaşmak da bunların tekelinde. Suriye ile dost ve müttefik olmak da savaşmak da bunların tekelinde. Amerika Avrupa ve İsrail’le heyheylenmek de ama yine aynı güç odaklarıyla stratejik derin ortaklıklar kurmak da bunların tekelinde. Bu keyfiliği, bu hoyratlığı, bu pervasızlığı, bu vatan millet geleceğini düşünmeyen anlayışı ilk seçimde değiştirebilmek için Saadet Partisi olarak canhıraş bir çalışma ortaya koyma döneminden geçiyoruz” dedi. Toplantı il başkan yardımcılarının sunumları ve ilçe başkanlarının rapor müzakerelerinin ardından sona erdi.

MUSTAFA ÜNÜVAR

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri