Vatandaş aldatılıyor mu?

Bakkallar Odası, Alışverişinizi Bakkalınızdan yapın 222 Hediyeden biri sizi olsun kampanyasından haberimiz yok dedi

. Bu durum, ‘vatandaş aldatılıyor mu?’ sorusunu akıllara getirdi.

 

 

 

 “Alışverişinizi Bakkalınızdan Yapın 222 Hediye’den Biri Sizi Olsun” kampanyası 15 Nisan’da sona erecek olmasına rağmen bakkalların önemli bir kısmının kampanyadan haberi yok. Bakkallar Odası ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemiyor. Bu durum ise ‘Vatandaş aldatılıyor mu?’ sorusunu akıllara getiriyor.

Esnaf Kalkınma Ajansı (ESKA) ve Konya Bakkallar Bayiler Odası (KBBO)’nın birlikte düzenlediği “Alışverişinizi Bakkalınızdan Yapın 222 Hediye’den Biri Sizi Olsun” kampanyası Bakkalların tepkisine yol açtı. Bakkalları kalkındırmak amacıyla düzenlenen ve 15 Ocak 2011’de uygulamaya başlanan kampanyadan çok sayıda bakkalın haberi yok. Haberi olan market ve bakkal sahipleri ise 15 Ocak’ta başlayıp 15 Nisan’da bitecek olan kampanyanın 4 aylık bir süreci kapsadığı için uygulamaktan vazgeçmiş. Kampanya hakkında ayrıntılı bilgi verilmemesinden şikâyet eden bakkalların en büyük korkusu ise müşterilerinin dolandırılmasından korkmaları. Özellikle bu korku kampanyanın bitmesine az bir zaman kaldığı için daha da artıyor.  Bu nedenle bakkallar ve marketler kampanya afişlerini kaldırmış durumda.

BAKKALLAR ODASI “BİZİMLE ALAKALI DEĞİL”

 

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz KBBO ise kampanyadan bilgilerinin olmadığını belirtiyor. Oda yönetimi “kampanyadan haberimiz yok, bizimle alakalı değil” demesine rağmen hediye kuponlarının üzerinde ESKA’yla yan yana ismi yer alıyor. Bu nedenle esnaflar Oda Başkanı Süleyman Yılmaz’dan ve yönetimden ayrıntılı açıklama bekliyor. Diğer yandan kuponun arkasında “Kampanya ile ilgili detaylı bilgi almak, soru şikâyet ve önerilerinizi iletmek için adresine girebilirsiniz” deniyor. Fakat internette böyle bir adrese ulaşılamıyor.

 “Kampanya bitmek üzere ama henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı” iddiasında bulunan esnaflar, “Müşteri ‘kampanya sonunda çekiliş nerede gerçekleşecek’ diyor. Biz de bilmediğimiz için bir şey diyemiyoruz. Burada başka bir amaç güdülmek isteniyorsa bunu Bakkallar Odası açıklamalıdır. Çünkü biz kampanya sonunda müşterilerimizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Bakkallar ayrıca kampanyaya sadece küçük esnafın değil orta ve büyük marketlerin de kampanyaya dahil edildiğini ile sürüyor. “Mademki bu kampanya bakkalları kalkındırmaya yönelik o zaman neden orta ve büyük işletmeler de dâhil ediliyor?” sorusunu da soran esnaflar, kendilerine odadan cevap verecek bir yetkili ise bulamadıkları ifade ediyor. 

ODA AYRINTILI BİLGİ VERMEDİ

 

Market esnafı Hüseyin Ünlügül, kampanyanın ilk başlarda müşteri memnuniyetini arttırdığını fakat çekilişin 15 Nisan’da gerçekleşecek olması nedeniyle çok sayıda müşterinin kampanyaya katılmak istemediğini ileri sürdü. Sürenin çok uzun tutulduğunu aktaran Hüseyin Ünlügül, “Kampanya’ya katılanlar ise çekilişin nerede yapılacağını soruyor. Biz de bilmediğimiz için bir şey diyemiyoruz. Şuanda da kampanyayla ilgili afişleri kaldırdık ve hediye çeki de vermiyoruz. Kampanya başlamadığında oda yönetimi çalışmayı ESKA’nın başlattığını, projenin hoşlarına gittiği için destek verdiklerini söyledi. Ancak kampanyaya destek veren odadan ayrıntılı bir açıklama yapılmıyor” iddialarında bulundu. Ünlügül ayrıca her kupon karşılığında 1 TL ücret aldığını da ileri sürdü.

KAMPANYADAN HABERİMİZ YOK

 

Market esnafı Zeki Buğday da, Ocak ayında başlanan kampanyadan kendisinin haberdar olmadığını Mart ayında bilgi sahibi olduğunu iddia etti. Kampanyaya katılmak için odaya telefon açtığını fakat kendisine ayrıntılı bilgi verilmekten kaçınıldığını anlatan Zeki Buğday, şunları kaydetti: “Madem Bakkallar Odası böyle bir kampanya yapıyor, o zaman niye bütün marketlerin haberi yok. Telefon açıyorum ayrıntılı bilgi verilmiyor. Bu iş şuanda şaibelidir. Ve bakkallar odası bu konu hakkında başta esnaflar olmak üzere kamuoyuna ayrıntılı bilgi vermelidir.”

Her 30 TL’lik alışveriş karşılığı verilen hediye kuponlarıyla kampanya sonunda çekileşe katılacak müşterilere elektronik eşyadan ev eşyasına ve son model arabaya kadar 222 hediyeden birini kazanma şansı tanınıyor.

BELİRTİLEN 222 HEDİYE İSE ŞUNLARDAN OLUŞUYOR:

 

1 adet lüks daire, 1 adet 2011 model otomobil, 1 adet buzdolabı, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet bulaşık makinesi, 1 adet fırın, 1 adet oturma grubu, 1 adet yemek odası takımı, bir adet 56 ekran LCD televizyon, bir adet 47 ekran LCD televizyon, bir adet motosiklet, bir adet bisiklet, 5 adet DVD player, 6 adet 4’lü ocak, 6 adet aspiratör, 10 adet mikrodalga fırın, 10 adet çay seti, 10 adet blender, 10 adet ütü, 10 adet ekmek yapma makinesi, 11 adet saç kurutma makinesi, 12 adet elektrikli cezve, 12 adet radyolu kasetçalar, 12 adet elektrikli süpürge, 12 adet buhar makinesi, 12 adet mini fırın, 12 adet fritöz, 12 adet katı meyve sıkacağı, 12 adet infrared ısıtıcı, 12 adet mixer, 12 adet tost makinesi ve 12 adet su ısıtıcı.
 
Hasan Ayhan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri