Vatan Partisi 41 ülkeye PKK'yı anlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri Güneydoğu Anadolu’da PKK’yla mücadeleyi hızlandırırken Vatan Partisi de uluslararası kamuoyunu terör örgütü ve destekçileri hakkında bilgilendiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güneydoğu Anadolu’da PKK’yla mücadeleyi hızlandırırken Vatan Partisi de uluslararası kamuoyunu terör örgütü ve destekçileri hakkında bilgilendiriyor. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Meksika’da katıldığı uluslararası bir toplantıda 41 ülkenin temsilcisine PKK’yı, örgütün ABD ile ilişkilerini ve Türkiye’nin Vatan Savaşı’nı anlattı.
 
Aynı zamanda Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı olan Soner, Meksika Emek Partisi’nin düzenlediği “Partiler ve Yeni Toplum” Sempozyumu için 10 ile 12 Mart 2016 arasında Meksiko City’de bulundu.


 
41 ÜLKE 130 PARTİ 315 DELEGE

Aralarında Venezuela, Küba ve Bolivya gibi iktidar partilerinin de bulunduğu ve tüm Latin Amerika’nın temsil edildiği sempozyuma Vietnam, Çin, Venezuela ve Ekvador, Büyükelçi düzeyinde katıldı. Yunanistan’dan SYRİZA’nın da temsilci gönderdiği sempozyuma Almanya, İtalya, Finlandiya, Rusya gibi ülkelerden partiler de katıldı.
 
Toplam 41 ülkenin temsil edildiği sempozyumda 315 delege toplam 130 farklı partiyi temsil etti.
 
Sempozyumda Soner, görsel unsurlar da içeren bir sunum yaptı. Büyük Ortadoğu Projesi’ni tanıtan Soner, BOP’un stratejik ve uzun vadeli hedefinin, komşularına düşman ve ABD ile İsrail’e bağımlı bir Kürdistan olduğunu vurguladı.
 
ABD’nin bugün Suriye’de “Kürdistan’ı” Akdeniz’le buluşturmak için doğrudan askeri müdahalede bulunduğunu belirten Soner, “ABD şimdilik Esad’la bile geçinebilir, ama koridorsuz yapamaz” ifadesini kullandı. Soner, ABD’nin PYD’ye yaptığı desteği ve örgütün PKK ile bağlantısını da dinleyicilere açıkladı.
 
ABD ve İsrail’in Suriye’de bir federasyon kurmak istediklerini, bu nedenle yeni ve bölünmüş bir Suriye içeren anayasa talep ettiklerini belirten Soner, Türkiye’nin de aynı tehditle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.


 
“TSK 24 TEMMUZ’DA BÖLÜCÜ ANAYASAYA YANIT VERDİ”

“Türk Silahlı Kuvvetleri bu girişime 24 Temmuz’da yanıt vermiştir” ifadesini kullanan Soner, Türkiye’nin bugün PKK ve onun efendisi olan ABD’ye karşı bir vatan savaşı verdiğini söyledi. Soner, 50 yıllık NATO üyesi olan Türkiye’nin bu nedenle emperyalizmle en derin karşıtlığını yaşadığını belirtti.
 
Türkiye’nin ihtiyaçları nedeniyle AKP Hükümeti’nin bile ABD’ye karşı durmak zorunda kaldığını belirten Soner, hükümetin özellikle dış politikada derhal tutum değiştirmesi ve Türkiye’nin çıkarları için bölgesel işbirliğine gitmesi gerektiğini öne sürdü.


 
BİR SUNUM DA ATZAPOTZALCO BELEDİYESİ’NDE

Soner, “AKP ya Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre davranır, ya da yıkılır” ifadesini kullandı. Soner’in ifadeleri sempozyum sonunda yayımlanan dergide de yayımlandı.
 
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Soner sempozyumun ertesinde Meksiko City’nin 500 bin nüfuslu Atzapotzalco Belediyesi’nde de bir sunumda bulundu.      

ulusalkanal.com.tr

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri