Varto’da Yol Kapatma Eylemine Müdahale: 3 Yaralı

Muş’un Varto ilçesi ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında yol kapatan eylemcilere emniyet güçleri sert müdahalede bulundu. Olaylarda 3 sivil yaralandı. Olaylar Varto şehir merkezine de sıçradı.Muş’un Varto ilçesi ile Bingöl’ün...

Muş’un Varto ilçesi ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında yol kapatan eylemcilere emniyet güçleri sert müdahalede bulundu. Olaylarda 3 sivil yaralandı. Olaylar Varto şehir merkezine de sıçradı.

Muş’un Varto ilçesi ile Bingöl’ün Karlıova yolundaki eylem, üçüncü gününde de devam etti. Sabah saat 04.00’de jandarma ve polis ekipleri Leylek köyünde yolu kapatan eylemcilere operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde göstericiler ile emniyet güçleri arasında başlayan taşlı sopalı çatışmada yer yer silah sesleri duyuldu. Yolda kalan araçlar olay yerinden kurtarıldı.

Leylek köyünde gerginlik devam ederken Varto ilçe merkezinde de gösteriler yapıldı. İlçe kent merkezini trafiğe kapatan göstericiler ile güvenlik güçleri çatıştı. Polise molotof ve havai fişeklerle saldıran göstericilere tazyikli su ile göz yaşartıcı bombalarla karşılık verildi. Olaylar devam ederken ilçe merkezinde tomruk yüklü bir TIR'ı ateşe veren göstericilere kısa sürede müdahale eden polis, Toma ile ateşi söndürmeyi başardı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Sabahtan itibaren yolu temizleme çalışmaları başlatıldı. Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi üzerine Varto-Karlıova karayolu üzerinde Leylek köyü yakınlarında çatışma çıktı. Göstericiler güvenlik kuvvetlerine taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Gaz ve tazyikli su ile müdahale etti, havaya ateş açıldı, olaylar sırasında 3 sivil yaralandı." denildi.

Öte yandan eylem nedeniyle aracının anahtarının alınması nedeniyle mahsur kalan sürücüler, saatlerce aç kaldıklarını söyledi. Eylem sonrasında 30 kamyonda hasar meydana geldi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri