Varto-karlıova Karayolu 2 Saatliğine Açıldı

Muş’ta 2 gün önce ulaşıma kapatılan Varto-Karlıova karayolu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla ulaşıma açıldı. Ancak yaklaşık 2 saat sonra göstericiler yolu yeniden kapattı. Diyarbakır Lice'de PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin...

Muş’ta 2 gün önce ulaşıma kapatılan Varto-Karlıova karayolu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla ulaşıma açıldı. Ancak yaklaşık 2 saat sonra göstericiler yolu yeniden kapattı.

Diyarbakır Lice'de PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması sırasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek isteyen grup, 2 gün önce Varto-Karlıova karayolunu kapattı. Özel harekat timleri ve jandarma ekiplerinin katılımıyla sabahın erken saatlerinde trafiğe açılan yol, 2 saat sonra tekrar kapatıldı.

Güvenlik güçleri, yol üzerine bırakılan yaklaşık 30 aracı, Kirpi tipi zırhlı araçlarla iterek yolun dışına attı. Bazı araçların ciddi hasar aldığı görüldü. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında gerginlik devam ediyor. Göstericiler, güvenlik güçlerine havai fişek ve molotof ile saldırdı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri