Varnalı Gençler Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda

Bursa’da gençler için 14 yıldır düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, bu dönem Bulgaristan Varna’dan gelen gençleri de ağırlıyor.Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaşadığı şehre ve toplumsal hayata duyarlı bireyler yetişmesine...

Bursa’da gençler için 14 yıldır düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, bu dönem Bulgaristan Varna’dan gelen gençleri de ağırlıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaşadığı şehre ve toplumsal hayata duyarlı bireyler yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, tiyatrodan spora uzanan pek çok sosyal aktivite ile gençlere keyifli bir yaz kampı yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURFAŞ tarafından koordine edilen, en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi olan Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, Bursa’da 14 yıldır gelecek nesillere yatırım yapıyor. Yaşadığı şehre ve toplumsal hayata duyarlı bireyler yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen kamp, bu yıl Gemlik Karacaali mevkiinde gençlerin yaz tatillerini renklendiriyor.

Gençlere doğayla, sporla ve sanatla harmanlanan eğlenceli bir yaz tatili imkanı sunan kamp, bu dönem Bulgaristan’dan gelen Varnalı gençleri de Bursa’da ağırlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nı ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi. Kampçı gençlerle keyifle sohbet eden Başkan Altepe, kampın 13 – 15 yaşları arasındaki gençlerin sosyal sorumluluk bilincini ve yaşadıkları kente dair aidiyet duygusu geliştirdiğini vurguladı. Başkan Altepe, bol bol sohbet ettiği Bulgaristanlı gençlerin de kamptan memnun olduklarını söyledi.

BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy ise sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hem Bursa’daki gençlere eğlenceli bir yaz yaşatırken, hem de zaman zaman Balkanlardan gelen gençlerin gezilerine de kampla ayrı bir renk kattıklarını söyledi. Kampın gençlerin tatilini eğlenceli eğitimlerle desteklediğini de vurgulayan Gümüşsoy, Varna’dan gelen 13 gencin Bursa’da keyifli zaman geçirdiğini, kenti daha yakından tanıma fırsatı buldukları kampta Bursa’daki yaşıtlarıyla da dostluklar kurduklarını vurguladı.

Bulgaristan’dan gelen gençler de Bursa’da çok güzel ağırlandıklarını ve gördükleri ilgi karşısında kendilerini adeta evlerinde gibi hissettiklerini belirterek, kendilerini kampta misafir eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Bu yıl 8 dönemde gerçekleştirilen ve her dönemde 150 öğrenciyi ağırlayan kamp, 29 Ağustos Cuma günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak olan final gecesiyle sona erecek. Kampın ardından kampta başarılı olan 24 kent gönüllüsü genç de yurtdışı gezisiyle ödüllendirilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri