Varlık Barışı'nda başvuru süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan genelge ile Varlık Barışı'na başvuru süresi 6 ay daha uzatıldı. Varlık barışı için uzatılan son süre tarihi 31 Mart 2022 olarak belirlendi.

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye’ye getirilmesini öngören düzenleme yeniden yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren genelge ile vatandaşlar yurtdışındaki varlıklarını 31 Mart 2022'e kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişilere, bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilme hakkı tanıyor.

Düzenlemeyle yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları Türkiye'ye sorgusuz sualsiz getirilebilecek. Getirilen varlıklar hakkında hiçbir vergi incelemesi yapılmayacak.

SON TARİH 31 MART 2022

Varlık Barışı genelgesinde şu ifadeler yer aldı.

Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye'de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar, 31/3/2022 tarihine kadar vergi dairelerine bildirilir.
Bildirilen söz konusu varlıklar, 30/6/2021 tarihine kadar, dönem kazancının tespitinde dikkate alınmaksızın kanuni defterlere kaydedilebilir. Bu takdirde, söz konusu varlıklar vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın tespitinde dikkate alınmaksızın işletmeden çekilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri