Varlık Barışı yeniden gündemde

Gurbetçinin parasını ve Türk vatandaşlarının yastıkaltında tuttuğu birikimi çekmek için daha önce iki kez çıkarılan 'Varlık Barışı' uygulaması yeniden gündemde

AÇIKLAMA BABACAN'DAN GELDİ

Çalışmayla ilgili ilk açıklama Amerikan Ticaret Odası (US Chamber of Commerce) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ortaklaşa düzenlediği "Türkiye Yatırım Haftası" için ABD'de bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan geldi. Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, "2008'de Türkiye bugünkü kadar öne çıkmamıştı. Şimdi yapılacak barış daha etkili olur" dedi

VARLIK BARIŞI YENİDEN GÜNDEMDE

Türkiye'nin yurtdışındaki varlıklarının çok daha yüksek seviyede olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bu paraların Türkiye'ye getirilmesi için 'Varlık Barışı'nın yenisini yapabiliriz. Maliye Bakanı ile görüştük, hazırlık yapılıyor" dedi.

 

İLKİ 2008'DE YAPILDI

Hükümet , 2008'de Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkındaki 5811 Sayılı Yasa'yı uygulamaya koyarak varlık barışı yönünde önemli bir adım atmıştı. İlk Varlık Barışı'ndan 50 milyar liraya yakın tahakkuk olmuştu.

VARLIK BARIŞI NEDİR

Varlık Barışı, Gelir ve Kurumlar Vergisi mükelleflerinin kayıtdışı bulunan yurtiçindeki varlıkları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yurtdışında sahip olunan para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil gibi sermaye piyasası enstrümanları ve benzeri menkul kıymetlerinin banka ve aracı kurumlara veyahut vergi dairelerine dilekçe ekinde beyan edilmesi esasına dayandırılmıştır.

VARLIK BARIŞI KAPSAMINA GİREN VARLIKLAR

Para, Döviz, Altın, Menkul Kıymet, Sermaye Piyasası araçları (tahvil, hisse senedi vb.), varlığı kanaat verici bir belgeyle ispat edilen taşınmazlar (arazi, arsa, tapu kütüğüne kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyet kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler), şirketin ortaklarına olan borçları.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri