Var mısın, yok musun?

Bir tarafta iç saha galibiyetine hasret kalan Konyaspor, diğer tarafta ise hem iç hem de dış sahada 7 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Bursaspor, bugün saat 14.00de Atatürk stadında karşı karşıya geliyorlar.

Turkcell Süper Lig’de 14. hafta maçında Bursaspor ile karşı karşıya gelecek olan Konyaspor’da bu maçın son çalışması dün yapıldı ve yeşil-beyazlılar, Tatlıcak tesislerinde kampa girerek maç saatini beklemeye başladılar. İç sahada galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlılar, hem iç saha galibiyetine hem de şanssızlıklara son vermek için bugünkü maça kazanmak için çıkacaklar. Konyaspor’un bugün saat 14.00’de oynayacağı zorlu 90 için hazır olduğu belirtilirken, takımda önemli bir eksiğin bulunmadığı öğrenildi. Konyaspor’un bugün oynanacak zorlu karşılaşmaya muhtemelen Jefforsan, İsmail Güldüren, Serhat Akyüz, Erhan Albayrak, Cihan Haspolatlı, Zafer Demir, Fahri Tatan, Da Silva, Erdal Kılıçaslan, Caner Altın ve Veysel Cihan 11’i ile çıkacağı tahmin ediliyor.

BURSASPOR’LA SÜPER LİG’DE 17.RANDEVU
Konyaspor, Turkcell Süper Lig tarihinde geride kalan 8 sezonda renkdaşı Bursaspor ile 16 kez karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar, bu maçlardan beşini kazanan, yedisinde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Konyaspor ile Bursaspor arasındaki lig tarihindeki rekabet 1988-89 sezonunda oynanan ve Kartal’ın 3-1 kazanıp, 2-0 mağlup olduğu karşılaşmalarla başladı. Geride kalan sezonlarda oynanan 16 lig maçının beşini Konyaspor kazanırken, yedisinde sahadan gülerek ayrılan taraf Bursaspor oldu, 4 maçta ise eşitlik bozulmadı. Temsilcimizin 15 golüne, Bursaspor 17 golle cevap verdi. İki takım ayrıca 2003-2004 sezonunda Türkiye Kupası 3.kademe maçında Bursa’da karşı karşıya gelmiş, mücadelenin galibi 1-0’lık skorla temsilcimiz olurken, kupada bir üst tura yükselmişti. Bursaspor ile sezon öncesi Kartepe CUP Turnuvası’nın finalinde karşılaşan ve 1-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, lig arasında Antalya’da düzenlenen ‘Antalya Cup Futbol Turnuvası’nda rakibini 2-1 mağlup ederek birincilik kupasının sahibi olmuştu.
GÜLDÜREN: MAÇI KAZANACAĞIZ
Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu İsmail Güldüren, takım olarak Bursaspor karşılaşmasının zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek “Biz bu maçı kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Tek isteğimiz taraftarlarımızın bizi yalnız bırakmamaları ve destek olmaları” dedi.
Kocaelispor maçında yapılan basit hatalar ve bir anlık konsantrasyon eksikliğinden dolayı puan alamadıklarını söyleyen İsmail Güldüren, “Bu maçı unuttuk. Artık önümüzde Bursaspor ile oynayacağımız çok önemli ve bir o kadar da kritik bir karşılaşma var. Takım arkadaşlarım ve ben bu maçın çok zorlu geçeceğini biliyoruz. Ancak buna göre hazırlandık, hepimiz hırslı ve istekliyiz. Bu maçı kazanarak kötü gidişimizi sonlandıracağız” diye konuştu.
İsmail Güldüren, takımımızın ligdeki durumu hakkında sorulan soruya, “Geçen sezona baktığımız zaman Konyaspor aynı haftada 16 puan toplamış. Şimdi ise 15 puandayız. Bizim için hedef önümüzdeki her maçı kazanarak toplayabildiğimiz kadar puan toplamak” cevabını verdi. Kendi performansını da değerlendiren İsmail Güldüren hedefinin her zaman ilk 11’de oynamak olduğunu söyledi ve “İlk 11’de oynadığım sürece kendimi başarılı olarak nitelendiriyorum” şeklinde görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri