Vanlı Aşçı Şampiyonadan Birinci Geldi

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen 1. Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’na katılan Van Sağlık Müdürlüğü aşçısı Zafer Öztürkçü, Türkiye birincisi seçildi.Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, yar...

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen 1. Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’na katılan Van Sağlık Müdürlüğü aşçısı Zafer Öztürkçü, Türkiye birincisi seçildi.

Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, yarışmadan altın madalyayla dönen Zafer Öztürkçü’yü tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Dr. Yanmaz, “Van’ı her alanda temsil etmek gerekiyor. Van’ın mutfağının tanıtılması açısından bu yarışmalar büyük önem taşıyor. Bu tarz yarışmalarda yer almaları için bizlerde desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Bu anlamda Van’a Türkiye birinciliği getiren Öztürkçü’ye kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Öztürkçü ise, 81 ilden gelen yarışmacıların katımlıyla gerçekleşen yarışmaya üç ayrı kategoriden katıldığını belirterek, “Kuzu tandır yemeğinden altın madalya, makarna yemeğinde de bronz ve kendime has yaptığım tatlı türünden de gümüş madalya kazandım” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri