Van'da Terör Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 14 adrese operasyon düzenledi. Aralarında Van’ın önde gelen oda başkalarının da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı. 3’ü tutuklanan şüpheliler, ‘Silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık’,...

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 14 adrese operasyon düzenledi. Aralarında Van’ın önde gelen oda başkalarının da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı. 3’ü tutuklanan şüpheliler, ‘Silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘KCK marifetiyle zorla iş yaptırmaktan’ suçlanıyor.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4-6 Kasım tarihlerinde 14 adrese operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge'nin de bulunduğu 7 kişiyi, ‘Silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘KCK marifetiyle zorla iş yaptırmak’ gerekçeleriyle gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 kişiden Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge ile Ramazan Kamaç savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Tuğrul'un da aralarında bulunduğu 5 kişi de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi olan 1. Sulh Ceza Hakimliği, Emin Tuğrul, Gazi Manto ve Nizam Oktay'ın tutuklanmasına karar verirken, 2 kişiyi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Van Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili herhangi bilgi vermezken Van Cumhuriyet Başsavcılığı ise sadece soruşturmanın doğruluğunu teyit etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri