Van'da Semt Poliklinikleri Açılacak

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem, depremde önemli hizmetler yerine getiren hastaneye şu anda günde 20 bin kişinin giriş çıkış yaptığını söyledi. Van’da ihtiyaç duyulan semt poliklinikleri ve hastane...

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem, depremde önemli hizmetler yerine getiren hastaneye şu anda günde 20 bin kişinin giriş çıkış yaptığını söyledi. Van’da ihtiyaç duyulan semt poliklinikleri ve hastane bünyesinde yeni birimlerin açılacağını da belirten Öktem, hastanenin son iki yılda başarı grubunda önemli bir ilerleme olduğunu belirtti.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen depremlerde sağlık konusunda depremzedelere önemli hizmetler sundu. Depremden sonra hastaneye Başhekim olarak atanan Operatör Dr. Özcan Öktem, hastanede 2 yıl boyunca yaptığı hizmetleri basın toplantısı ile anlattı. Göreve başladığında hastanede çeşitli sıkıntılar olduğunun altını çizen Öktem, bu sorunları insanları dinleyerek çözdüklerini aktardı.

Yaşanan depremden sonra bölge hastanesi bünyesinde kadın doğum çocuk ve yüksek ihtisas hastanelerinin hep birlikte hizmet verdiğini ve bu sebeple hastanenin oldukça yoğun olduğunu belirten Başhekim Öktem, "Bu yoğunluktan dolayı hastalarımıza yeterince kaliteli hizmet veremiyorduk. Bu kapsamda 2013 Ocak ayı itibarı ile kadın doğum birimine yeni bir bina kiraladık ve verilen hizmetin kalitesini artırdık. Ayrıca çocuk birimi için ayrılan yer ve yatak sıkıntısından dolayı çocuk birimini de İpekyolu Devlet Hastanesine devrettik. Hastanemizin hizmet kalitesini artırarak 2013 yılı Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları değerlendirmesinde 100 üzerinden 98 puan aldık." dedi.

Hastanede çalışanların çocukları için hastane kreşini açtıklarını da belirten Dr.Öktem, ayrıca Nükleer Tıp birimi olmadığı için hastaları il dışına sevk etmek zorunda kaldıklarını ve bu sorunu çözmek için bakanlığın desteği ile Nükleer Tıp birimini açtıklarını söyledi. Özellikle soba zehirlenmeleri gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan Hiperbarik O2 Tedavisi'ni hizmete açarak bölgenin büyük bir eksikliği giderdiklerini söyleyen Öktem, Hiperbarik O2 Tedavisi ilk meyvesini de kurulumun yapıldığı ayda soba gazından zehirlenen ve durumu ağır olan bir öğretmenin iyileşmesini sağlayarak verdiklerini söyledi.

Hastane bünyesinde AMATEM'i açarak madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin derdine çare olduklarını belirten Öktem, bunun bölgede ilk olduğunu belirterek, "Yaptığımız bir araştırmada 5 bin civarında madde bağımlısı olduğunu tespit etmiştik. Tabii ki öncelik bunu önleyici hizmetlerin verilmesidir." ifadelerini kullandı.

Hastaneyi devraldıklarında hastanenin idari mali ve tıbbi kriterleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından verilen başlangıç karnesinde hastanenin başarı gurubunun 'D Gurubu', başarı puanın ise 588 olduğunu belirten Öktem, "Bakanlığımızın yeni yöneticilik sisteminde, yöneticilere ve idarecilere her dönem karne verilmekte ve karnesi başarısız olan idarecilerin idarecilik sözleşmesi feshedilmektedir. Bu kapsamda hastane yönetimi olarak D Grubu ve başarı puanı 588 olarak devraldığımız hastaneyi iki yıl içerisinde başarı puanını 846'ya 'A Grubu'na yani en üst seviyeye yükselttik. Hastanemizi devraldığımızda 20 milyon lira borcu vardı. Fakat şu anda borcumuz sıfır düzeydedir" diye konuştu.

Hastaneye günde 20 bin kişinin giriş çıkış yaptığını anlatan Öktem, hastanenin merkeze biraz uzak olduğunu ve hastaların 2 vasıta değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Öktem, bununda hastaları zorladığını bunu önlemek için merkezde semt polikliniği kurmak istediklerini ve bunun için araştırmalar yaptıklarını belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri