Van’da Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi Kuruldu

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) kuruldu. SAKOM’da görevli personelin vardiya sistemine göre 7/24 hizmet vereceğini söyleyen Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar SAKOM’un acil, afet ve olağandışı...

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) kuruldu. SAKOM’da görevli personelin vardiya sistemine göre 7/24 hizmet vereceğini söyleyen Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar SAKOM’un acil, afet ve olağandışı durumlarda sağlık problemi oluşması ve oluşma ihtimali bulunması halinde üst yönetiminin yapıldığı bir koordinasyon merkezi olduğunu söyledi.

Van’daki sağlık birimlerine bir yenisi eklendi. Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde acil, afet ve olağandışı durumlardaki sağlık problemlerin koordinesi için Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) kuruldu. Merkezle alakalı bilgi veren Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, SAKOM’da görevli 6 personelin vardiya sistemine göre yedi gün yirmi dört saat (7/24) hizmet vereceğini ifade etti.

Dr. Acar, SAKOM’un bir çağrı karşılama merkezi olmadığını vurgulayarak, “SAKOM, acil, afet ve olağandışı durumlarda sağlık problemi oluşması ve oluşma ihtimali bulunması halinde üst yönetiminin yapıldığı bir koordinasyon merkezidir. 81 İl’de bulunan 112 Acil Çağrı Karşılama Merkezlerinin görev yetkilerini aşan, birden fazla il ile koordinasyon gerektiren, belirli kriterlere göre kriz yönetimini üstlenen, Aynı zamanda olay yerine giderek koordinasyonu yönetecek bir birimdir. Türkiye’de ve dünyada yaşanan her türlü afet ve olağan dışı durumlar kesintisiz olarak takip edilmektedir.” dedi.

Acar, sağlık merkezinin görevlerini şöyle sıraladı: Trafik kazaları, eks ve yaralı sayısına bakılmadan meydana gelen kazalar triaj sonrası değerlendirme, depremler, sel gibi olağan dışı durumlar sayılabilir.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri