Van’da Pyd’li Teröristlerden Askeri Araca Mayınlı Saldırı

Genelkurmay Başkanlığı, Van’ın Saray Örenburç köyü bölgesinde güvenlik tedbiri alan askeri araca PYD mensubu teröristler tarafından mayınlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, "Van / Saray Örenburç...

Genelkurmay Başkanlığı, Van’ın Saray Örenburç köyü bölgesinde güvenlik tedbiri alan askeri araca PYD mensubu teröristler tarafından mayınlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, "Van / Saray Örenburç köyü bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen, Saray İlçe Jandarma Komutanlığına ait bir BTR aracının intikali esnasında, aracın arka kısmında, Bölücü Terör Örgütü (PYD) mensubu teröristler tarafından bir Mayın / El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Meydana gelen patlamada, herhangi bir zayiat ve hasar olmamış, yol üzerinde çukur oluşmuştur." denildi.

SİLVAN’DA YOL KESEN TERÖRİSTLER BİR İKİ VATANDAŞI KAÇIRDI

Genelkuray, Silvan’da yol kesen teröristlerin iki vatandaşı da kaçırdığını duyurdu. Yapılan açıklama şöyle: "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı dört terörist tarafından, Diyarbakır / Silvan Bayrambaşı Mahallesi mülki sınırlarında, Silvan-Bayrambaşı karayolunun 15'inci kilometresinde yol kesilmiş (teröristler bir otomobil ile gelerek yolu kesmiştir) ve Silvan baraj şantiyesinde çalışan iki vatandaşımız, şantiyeye ait bir otomobille beraber teröristler tarafından kaçırılmıştır. 10 Ağustos 2014 saat 01:00'da, Silvan/Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığını telefon ile arayan bir vatandaşımız kaçırılanlardan birinin teröristler tarafından serbest bırakıldığını ve Batman/Merkez'de olduğunu beyan etmiştir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri