Van’da Provokatif Cinayet

Kobani'ye destek iddiasıyla gerçekleştirilen kanlı olayların ardından Van'da provokatif amaçlı bir cinayet işlendi. Şehirde muhafazakar ve dindar kimliğiyle öne çıkan Muhammed Latif Şener (66) isimli bir esnaf, işinden evine dönerken kafasına...

Kobani'ye destek iddiasıyla gerçekleştirilen kanlı olayların ardından Van'da provokatif amaçlı bir cinayet işlendi. Şehirde muhafazakar ve dindar kimliğiyle öne çıkan Muhammed Latif Şener (66) isimli bir esnaf, işinden evine dönerken kafasına sıkılan tek kurşunla öldürüldü. Hür-Dava Partisi Van İl Başkanı Rasim Sayğın, hayatını kaybeden Şener’in partilerine üye olmadığını; ancak sevdikleri biri ağabeyleri olduğunu söyledi. Şener'in oğlu Müslüm Şener ise, cinayetten PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ni (YDG-H) sorumlu tuttu. Şener, babasının daha önce PKK’lı çevreler tarafından tehdit edildiğini de savundu.

Van’ın merkez ilçesi Tuşba’da dün gece bir cinayet işlendi. Kent merkezinde gıda maddeleri satan Muhammet Latif Şener, dükkanı kapatıp evine giderken, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından arkadan açılan ateşle olay yerinde hayatını kaybetti. Şener'in başına isabet eden kurşunla öldüğü belirtildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morguna kaldırılan Şener'in cenazesi, otopsinin ardından ailesi tarafından alınarak toprağa verildi. Taziyeleri kabul eden Şener'in oğlu Müslüm Şener, babasının kimsenin işine karışmadığı gibi zulme de boyun eğmeyen biri olduğunu dile getirdi. Şener, şöyle konuştu: “Zulmü yapan kim olursa olsun yüzlerine söylerdi. Bundan dolayı da bazı çevreler sevmiyordu onu. Eleştiriyorlardı. 1-2 kere de dükkânda tehditvari konuşmalar yapmışlardı. Kendi bildiği doğruyu her zaman söylerdi. Her zaman arabasıyla eve gelip giderdi. O gün götürmemişti. Dolmuşa binmiş. Kısa yol olduğu için patikadan eve yürürken saldırıya uğramış. Emniyetin bize verdiği bilgiye göre 1,5-2 metreden ensesinden vurularak şehit oldu. Yalnız silah sesi duyulmamış. Çok acemice olmadığını profesyonelce olduğunu gördük. Mazlumların yanında olan bir insan zalimler tarafından şehrin göbeğinde nasıl öldürülebilir? Ben bu eşkıyaları kınıyorum. Rabb'im zalimlere fırsat vermesin. Babamın düşmanı yoktu. İslamı seven bir insandı. Onu tehdit edenlerden başka bir düşmanı yoktu.” Şener, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) twitter üzerinden olayı üstlendiğini ileri sürdü.

Hür-Dava Patisi Van İl Başkanı Rasim Sayğın ise hayatını kaybeden Muhammed Latif Şener’in sevdikleri biri ağabeyleri olduğunu ancak partilerinin üyesi olmadığını dile getirdi. Sayğın, "Müslüman olması, aynı davaya inanmamız hasebiyle ortak bir gönül bağımız vardı. Ensesinden vurularak şehit edildi. PKK’lı çevreler tarafından 'öldürülecek' diye tehdit edilmiş. Dün ben göremedim ama YPG tarafından bu eylem üstlenilmiş. Dolayısıyla faili belli.” dedi. Çözüm sürecini başından desteklediklerini anlatan Sayğın, fakat süreç ilerlerken bazı yanlışlar yapıldığını söyledi. Sayğın, "Polis-asker ve karşı taraf arasındaki çatışmazlık üzerinden pazarlık yürütülmemeli. Esas olan vatandaşın huzurudur, onun güvenliğidir. Dolayısıyla çözüm sürecinin olmazsa olmaz şartlarından biri olarak, sivil vatandaşlara silah doğrultulmaması şartı gerekirdi. Şuan mazlum bir insan katledildi, şehit edildi. Burada çözüm sürecine yaklaşım tarzı açısından ciddi bir stratejik hata yapılmıştır. Bu hata insanlarımızın canına mal olmaktadır." şeklinde konuştu.

Bu arada hayatını kaybeden Muhammed Latif Şener'in damadının da 2 yıl önce cihad için Afganistan'a gittiği ve burada yaşamını yitirdiği öğrenildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri