Van Rompuy'dan Erdoğan'a: Hsyk'da Hâlâ Yapılması Gerekenler Mevcut

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, HSYK’nın yapısını değiştiren kanun teklifi ile ilgili hâlâ yapılması gereken değişikliklerin mevcut olduğunu söyledi.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, HSYK’nın yapısını değiştiren kanun teklifi ile ilgili hâlâ yapılması gereken değişikliklerin mevcut olduğunu söyledi.

Brüksel'de soruları cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK’nın yapısını değiştiren kanun teklifi ile ilgili kendilerine bazı tavsiyelerde bulunulduğunu ifade etti. Erdoğan, “Bu tavsiyeler istikametinde zaten gerekli değişiklikler de Komisyon’da yapıldı. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum.” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Herman Van Rompuy ise “Bu konuda gelişme var ama hâlâ yapılması gerekenler mevcut.” dedi. Türk hükümetiyle sürekli temas ve diyalog halinde olduklarını belirten Van Rompuy, bunun da önemli olduğunu dile getirdi.

“SURİYE’DEN DAHA FAZLA DELİLE İHTİYAÇ YOK”

Suriye’deki işkence ile ilgili fotoğrafların her insanı şok ettiğini dile getiren Van Rompuy, “Tabii ki bunların gerçek olup olmadığını teyit etmemiz gerekiyor. Eğer gerçekse bu, bu savaşta nasıl bir mezalim yapıldığını bir kez daha göstermiş olacaktır. Onlarca yıl içindeki en büyük insani trajedidir.” dedi.

Van Rompuy, Suriye’deki krize siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, bu kapsamda Montö’de yarın başlayacak görüşmeleri takip edeceklerini ifade etti. Van Rompuy, Suriye’deki insani trajedinin ispatlanması için daha fazla delile ihtiyaç olmadığını vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri