Valilik, Çocuklar İçin Çalışma Yürütüyor

Muş Valisi Serdar Yavuz, kent genelinde sokakta çalışan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik çalışma yürütüldüğünü duyurdu.Yazılı bir açıklama yapan Vali Serdar Yavuz, çocukların sokakta çalıştırılm...

Muş Valisi Serdar Yavuz, kent genelinde sokakta çalışan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik çalışma yürütüldüğünü duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Vali Serdar Yavuz, çocukların sokakta çalıştırılmaları ve yaşamalarının kaynağının büyük oranda yoksulluk ve yetişkinlerin olumsuz tutumlarından kaynaklandığını belirtti. Ailelerin bakabileceğinden fazla çocuğa sahip olmasının, sevgisizlik, ihmal ve çocukların eğitim sisteminden kopmasına neden olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Sokaktaki çocukların sokakta çalıştırılmaları, yaşamaları büyük oranda ekonomik olmakla beraber, anne-babalarının eğitimsizliği, aile içi şiddet, cinsel ve fiziksel istismar, sosyal destek sistemlerinin yetersizliği, geleneksel yapı içerisinde çocuğun ev işlerinde, tarımda ve sokakta çalıştırılmasının doğal karşılanması, ailenin bakabileceğinden fazla çocuğa sahip olması, sevgisizlik, ihmal ve çocukların eğitim sisteminden kopması sayılabilir. Bu sorunlara genel bir bakış açısı getirildiğinde kaynağın büyük oranda yoksulluk ve yetişkinlerin olumsuz tutumlarından kaynaklandığı görülmektedir" dedi.

Sağlıksız aile ortamında yetişen çocuğun eğitimine önem verilmediği, aile bütçesine katkıda bulunması beklendiği, yaşına uygun olmayan ruhsal, fiziksel sağlığını tehlikeye sokan işlerin yanı sıra madde bağımlılığı kazanmasına neden olacak işlerde çalıştırıldığını ifade eden Yavuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İlimizde de sokakta çalışan veya suça sürüklenen çocuklarımız için çalışmalar start almıştır. Muş’ta 60 çocuk ve aileleri hakkında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce gerekli inceleme ve değerlendirme yapılmış ve bu çocuklar hakkında birtakım tedbirler alınmıştır. Ayrıca bu çalışma dışında suça sürüklenmiş çocuklar hakkında mahkemece alınan danışmanlık hizmetleri yine Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzde görevli uzmanlarca sunulmaktadır. Bu kapsamda ilimizde 88 çocuğumuza danışmanlık hizmeti verilmektedir."

’Ben Mutlu, Annem Geleceğimden Mutlu’ ve ’Sevgi Kapısı’ projeleri kapsamında 25’i sokakta çalışan olmak üzere 85 çocuğun çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerden faydalandığını vurgulayan Vali Yavuz açıklamasında, "Netice itibari ile 223 çocuğumuzun topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmaları amacıyla çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir. Biz devlet olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkeyi yeni baştan yüceltecek, gönül coğrafyamıza sahip çıkacak ve bu coğrafyada akan kan ve gözyaşına ‘dur’ diyebilecek nesiller olarak görüyoruz. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızı madde bağımlılığı ve sokaklardaki tehlikeden korumak üzere tedbirler alıyoruz. Çocuklarımız sokakta çalışmak yerine değerler eğitimi ile donanmış vizyon sahibi olsun istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri