Validebağ’da Gerginlik

Üsküdar'daki Validebağ Korusu’nun yanındaki parkta devam eden inşaata karşı çıkan vatandaşlar, hafriyat kamyonlarının girmesini engelledi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve bazı partililerle zabıta arasında gerginlik yaşandı....

Üsküdar'daki Validebağ Korusu’nun yanındaki parkta devam eden inşaata karşı çıkan vatandaşlar, hafriyat kamyonlarının girmesini engelledi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve bazı partililerle zabıta arasında gerginlik yaşandı.

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer, Üsküdar Validebağ Korusu’nun yanındaki parkta devam inşaata geldi. Bu sırada inşaat alanına girmek isteyen hafriyat kamyonlarının önüne geçen CHP’liler ve vatandaşlarla zabıta arasında gerginlik yaşandı. Kamyonların önünde gazetecilere konuşan Salıcı, mahkeme kararına uyulmadığını ve suç işlendiğini söyledi. Salıcı, “Devletin mahkemesinin vermiş olduğu kararı, devletin belediyesi tanımıyor. Kaymakam uyuyor. Buraya zabıta ve polisi gönderiyor. Bu kararı cebren uygulatmaya çalışıyor. Herhangi bir dini tesis alanına karşı bir kaygısı yok. Bu civarda cami sorunu olduğunu zannetmiyorum. Ben sizi yürüyüş mesafesinde birkaç tane camiye götürürüm. Cami ve camiye karşı çıkanlar noktasına getirirseniz meseleyi bu kutuplaşmadan hükümet çok kazanıyor. Biz camiye falan karşı değiliz. Buradaki yurttaşlarımızla da konuştum. Onların da burada cami yapılmasıyla ilgili bir sorunları yok. Buranın yapılaşmaya uygun olmadığını, dolayısıyla burada herhangi bir yapılaşma istemediklerini ifade ediyorlar. Okul da olsa karşıyız. Bizim talebimiz bu iş makinelerinin durması, mahkeme kararının uygulanması. Ben bilmiyorum başkanım bilir diyen arkadaşların yerine, ben biliyorum bu iş yanlıştır diyenlerin gönderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

İnşaat alanına girmesi engellenen hafriyat kamyonları bir süre bekledikten sonra geri çekildi. Vatandaşlar da kamyonların geri çekilmesini alkışladı.

Aynı yerde sabah saatlerinde de belediye zabıtalarıyla vatandaşlar arasında arbede çıkmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri