Vali Tuna’nın Engelliler Günü Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Engeliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Geleceğe güvenle bakan güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartının, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yar...

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Engeliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Geleceğe güvenle bakan güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartının, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmeleri olduğunu belirten Vali Tuna, mesajının bir bölümünde “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede engelliler alanındaki gündemin canlı tutulması ve bu konudaki duyarlılıkların artması amacıyla 10 - 16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Engellilerimizin, yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, dışlanmadan diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır, ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir” diye belirtti.

“16 BİN ENGELLİ VATANDAŞA ÜCRETSİZ SEYEHAT İMKANI SAĞLADIK”

Vali Tuna, mesajının devamında, 16 bin engelli vatandaşı ücretsiz seyahat hakkından yararlandırdıklarını dikkat çekerek, “Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak engellilik ve yaşlılık alanında yürütülen hizmetler çerçevesinde; evde bakım ücreti ile 2015 yılında 2 bin 538 engelliye ulaşarak toplam 26 milyon TL ödeme yapılmıştır. 225 engelli, 250 yaşlı vatandaşlımızın resmi ve özel merkezlerimizde bakımı sağlanmıştır. 16 bin engelli vatandaşımıza da kimlik kartı verilerek ücretsiz seyahat hakkından yararlanmaları sağlanmıştır. Valiliğimizce kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde engelsiz Eskişehir’i yakalamak için engellilerimize yaş sınırı gözetmeksizin çeşitli kurslar başarıyla düzenlenmektedir. Ülkemizin en hassas konularından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, bütün engellilerimize ve ailelerine yürekten sevgilerimi sunuyor “10- 16 Mayıs Engelliler Haftası”nı kutluyor, kendilerine daha sağlıklı, mutlu ve güvenli bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri