Vali Toprak: İzmir'de 60 Civarında Konsolos Var

İzmir Valisi Mustafa Toprak, şehrin ekonomi, kültür ve turizm anlamında tanıtımında Fahri Konsoloslar Birliği üyelerine görevler düştüğünü belirterek, “Kentin kültür, turizm ve ekonomik gelişimi için birlikte çalışalım. İzmir Valiliği...

İzmir Valisi Mustafa Toprak, şehrin ekonomi, kültür ve turizm anlamında tanıtımında Fahri Konsoloslar Birliği üyelerine görevler düştüğünü belirterek, “Kentin kültür, turizm ve ekonomik gelişimi için birlikte çalışalım. İzmir Valiliği olarak biz her türlü katkı sunmaya hazırız.” dedi.

İzmir konsolosluk erkânı, Vali Toprak ile biraraya geldi. Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan’ın başkanlığında Kordon Otel’de yapılan toplantıya, Hindistan Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu’ndan duayen konsolosluk görevini devralan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris, Çin İzmir Fahri Konsolosluğu görevine atanan Su Guachhao ve Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ile İtalya Konsolos Yardımcısı Antonio İonio ilk kez katıldı. Yeni göreve başlayan konsoloslarla birlikte İzmir fahri konsolosluk erkânının daha sık biraraya gelme kararı aldığını belirten Birlik Başkanı Kaplan, “Konsolosluk erkânı olarak İzmir’in tanıtımı açısından yaptığımız çalışmalar devam edecek.” diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak, yeni atanan konsoloslara başarılar diledi. Fahri Konsoloslar Birliği’nin İzmir’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Toprak, “Kentimizde 60’ın üzerinde konsolos, başkonsolos ve fahri konsolos var. Aranızdaki işbirliği çok sevindirici. Geçmişte çok güzel işbirlikleri yapılmış. Yeni dönemde de kentin kültür, turizm ve ekonomik gelişimi için çalışacağız. İzmir Valiliği olarak sizlere her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim.” dedi.

Konuşmaların ardından görev sürelerini tamamlayan Macaristan Fahri Konsolosu Erdal Keresteci, Panama Fahri Konsolosu Hatice Güleç ve İsveç Fahri Konsolosu Haluk Özsaruhan’a plaket takdim edildi. Takdimde, duayen konsolosluk görevine atanan Başkonsolos Tsakaris de hazır bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri