Vali Taşkesen: Gençler Molotof Atacağına Top Atsın

Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ kapsamında Mardin'e gelen Türk futbolunun efsane futbolcuları çocuklarla bir araya gelerek yeşil sahada top koşturdu.Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda...

Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ kapsamında Mardin'e gelen Türk futbolunun efsane futbolcuları çocuklarla bir araya gelerek yeşil sahada top koşturdu.

Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda gençlerle bir araya gelen eski milli futbolcular ve Mardin Valisi Mustafa Taşkesen maçı izlemeye gelen seyircilere bin 500 adet top dağıttı. Dağıtım esnasında sahaya inen çocuklar sahada bulunan topları kapmak içinde adeta birbirleri ile yarıştı. İlginç görüntülerin yaşandığı top kapma yarışından sonra futbolun ustalar ile geleceğin yıldızları ile yeşil sahada maç yaptı. Oldukça çekişmeli gecen maçta futbolun ustaları geleceğin yıldızlarını 5-4 yendi.

Maçta sonra açıklamada bulunan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen son günlerde bölgede yaşanan olaylar nedeniyle olaylara katılan gençlere çağrıda bulundu. Vali Taşkesen; ”Gergin geçirdiğimiz şu günlerde Milli futbolcularımızın buraya gelmesi doğrusu ilaç gibi geldiğini belirterek, gençlerin molotof atacaklarına top atsınlar diyorum. Bu herkes için daha iyidir.” dedi.

Ogün Temizkanoğlu ise son dönemlerde yaşanan olayları hiçbir zaman tasvip etmediğini söyledi. Ne olursa olsun bir birimizi sevmek zorunda olduğumuzu belirten Temizkanoğlu, ”Bir birimizi sevmek zorundayız. Bir birimizi kucaklamak zorundayız. Bu inşallah böyle devam edecektir. Biz buraya onlarla birlikte olmaya geldik. Biz her gittiğimiz şehirde çok güzel tepkiler alıyoruz. İnşallah bunun devamını getiririz. Bana sorarsanız taş yerine top atsınlar.” şeklinde konuştu.

Projenin mimarı olan gol kralı Tanju Çolak da futbolun ustalarının geleceğin yıldızı Doğu ve Güneydoğu gençlerle buluşma projesinin 10.cu ayağı olarak Mardin’de olduklarını ifade etti. Çolak, ”Mardin’de gördüğümüz ilgi saygı harikaydı. Biz futbolcular olarak efsaneler futbolcularla doğuyu dolaşmaya onlarla kucaklaşmaya devam ediyoruz. Projeden çok keyif alıyoruz. Mardin’de bunlardan biriydi. Huzurlu ve güvenli bir yerdeyiz. Biz buraya koşa koşa geliyoruz. Mardin’de bunlardan biriydi. Hakikaten hiç olay yok, keyifli düzenli sayın valimle beraberdik. Herkes mutlu bizde mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

İlk defa Mardin'e geldiğini hatırlatan Milli futbolcu Hakan Ünsal ise bölgenin dışarıdan çok yanlış aksettirildiğine dikkat çekti. Ünsal, ”Mardin'e ilk defa geliyorum. Ve çok mutlu ayrılıyorum. Çünkü ilk defa buradaki insanlarla bir araya geldik. Buradaki insanların bize gösterdiği sevgi için teşekkür ediyorum. Ciddi manada dışarıdan çok yanlış aksettiriliyor. Yanlış gösterildiğini düşünüyorum. Mardin çok huzurlu çok rahat bir yerdir. Herkes gönül rahatlığı ile buraya gelebilir. Lütfen abartılı aslı astarı olmayan haberler yapılmasın. Burası ile ilgili yanlış şeyleri kimse o algıyı vermesin. Burası normal bir yerdir. Batıda Anadolu’da durum nasılsa burası da öyle huzurludur.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri