Vali Şahin, Kamu Kurum Yöneticileriyle Görüştü

Malatya Valisi Vasip Şahin, şehrin büyükşehir statüsüne yükselmesinin ardından idari birliğin sağlanması amacıyla ildeki kamu kurum idarecileriyle biraraya geldi.Malatya Devlet Hastanesi Konferans Salonu'ndaki toplantıya vali yardımcıları...

Malatya Valisi Vasip Şahin, şehrin büyükşehir statüsüne yükselmesinin ardından idari birliğin sağlanması amacıyla ildeki kamu kurum idarecileriyle biraraya geldi.

Malatya Devlet Hastanesi Konferans Salonu'ndaki toplantıya vali yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Latif Memiş, Dr. Abdullah Abid Öztoprak, Abdülkadir Duran ve Murat Çağrı Erdinç ile ildeki kamu kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Şükrü Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Hızar, 2013 yılı çalışmalarına ilişkin sunum yaptı. Yatırım faaliyetleri ve devam eden yatırım programları hakkında detaylı bilgi verildi.

Vali Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, bu görüşmelerle sorunlar ile çözüm yollarının masaya yatırıldığını ifade etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin kapanması ile yatırımlar konusundaki imkanların ortadan kalktığını söyleyen Şahin, buna karşın bakanlıkların tahsis ettiği ödenekler, Avrupa Birliği Projeleri, DAP Projeleri, SODES Projeleri, Birleşmiş Milletler Projeleri gibi projelerden yararlanmaya devam edileceğini kaydetti. Şahin, bu projelerin ilgilileri tarafından yakından takip edilerek azami seviyede bu projelerden yararlanılması gerektiğini belirtti.

Bazı kamu kurumlarında olumsuzluklar tespit ettiğinin altını çizen Vali Şahin, tüm memurların hiyerarşik ve memuriyetin getirdiği disiplin içerisinde görevlerini yapmaları, amirlerinin de bu konularda taviz vermemeleri gerektiğini belirtti. Şahin, bazı kurumlara da hizmet kalitesi açısından iyi oldukları için teşekkür etti. Olumsuzluklar tespit edilen kurumların kendilerini gözden geçirmelerini ve disipline etmelerini isteyen Vali Şahin, çözemedikleri sorunları gerekirse kendilerine iletmelerini istedi. İletişim çağında yaşandığı dikkate alınarak resmi yazışmaların en kısa sürede tamamlanması talimatını veren Şahin, vatandaşların bu konuda mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri