Vali Mutlu: Çocukların Korunması, Sadece Emniyetin Görevi Değil

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, narkotik olaylarının yeni eğitim yılında öğrencileri olumsuz etkilememesi yönünde gerek polis, gerekse jandarma ekiplerinin hassasiyetle çalıştığını söyledi. Mutlu, “Çocukların korunması, sadece...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, narkotik olaylarının yeni eğitim yılında öğrencileri olumsuz etkilememesi yönünde gerek polis, gerekse jandarma ekiplerinin hassasiyetle çalıştığını söyledi. Mutlu, “Çocukların korunması, sadece emniyetin görevi değil.” dedi.

Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulunda yeni eğitim yılının açılış törenine katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte sınıflara girerek çocuklarla sohbet etti. Mutlu ve Topbaş, çocuklara kitap hediye etti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin Avni Mutlu, öğrenciler ve velilerin huzurlu bir eğitim dönemi geçirmesi temennisinde bulundu. Mutlu, “Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri, öğretmenlerimizin gayretleriyle geleceğe hazırlanmaları, milletimizin en büyük hedeflerinden biridir ve en güçlü kaynağımızın insan kaynağı olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda artan narkotik olaylarının yeni eğitim yılında öğrencilere olumsuz etkisi konusunda emniyet teşkilatının yeni önlemler alıp almadığına ilişkin soruyu Mutlu, “Okuldaki eğitimin yanı sıra huzurun ve asayişin temini, özellikle büyük şehirlerde ikili eğitim gören yerlerde okul çevresi güvenliğinin sağlaması şüphesiz ki önem arz ediyor. İstanbul’da bu konuda emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız kendi görev mıntıkalarında zaten bu görevi hassasiyetle düzenli bir şekilde yapıyorlar." şeklinde cevapladı.

Okul çevrelerinde özel ekipler görevlendirdiklerini söyleyen Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlar her türlü suç ve suçluyla ilgili olarak bölgenin sağlıklı bir şekilde asayiş problemi yaşanmaksızın huzuru için gayret ediyorlar. Aynı şeyi bu yıl da eğitim öğretim yılı içerisinde yoğun olarak sürdüreceğiz. Bütün gayretimizin velilerimizin çocuklarının gittiği yerlerden, okuldan eve, evden okula giderken rahat bir şekilde sağlamaktır. Nereden bir sıkıntı bir şikayet gelirse daha yoğun tedbirlerimizi alacağız. Dileğimiz; 2 milyon 600 bin öğrencimizin gidiş ve gelişlerinde hiçbir sıkıntı yaşamamalarıdır. Yalnız şunu ifade edeyim; bu sadece emniyet görevi de değil. Şüphesiz devletimiz, güvenlik teşkilatının bu konuda birinci derecede yetkili ve sorumludur. Fakat güvenlik konusunda, huzur konusunda, çocuklarımızın yetişmesi konusunda hepimizin üzerine düşen görevler var. Emniyetin dışında da okul idareleri, milli eğitimciler ve özellikle velilerimizin üzerlerine düşen görevler var.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri