Vali Münir Karaloğlu: Biz Üretmeyeceğiz, Üretene Lojistik Destek Vereceğiz

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, artık devletin üretimde olmayacağının altını çizerek, "Kamunun görevi ise özel teşebbüsün, müteşebbisin önünü açacak, onun işini kolaylaştıracak iş ve işlemleri yapmak.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, artık devletin üretimde olmayacağının altını çizerek, "Kamunun görevi ise özel teşebbüsün, müteşebbisin önünü açacak, onun işini kolaylaştıracak iş ve işlemleri yapmak. Biz üretmeyeceğiz, biz üretene lojistik destek vereceğiz. Üretene danışmanlık yapacağız, gerektiğinde ücretsiz danışmanlık yapacağız." dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) istişare toplantısına katıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya, Vali Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yönetim kurulu üyeleri ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, devletin görevinin üretmek değil, üretene lojistik destek vermek olduğunu belirterek, "Dünya ve Türkiye’nin geldiği bir nokta var. Devlet ekonomiden olabildiğince elini çekecek, devlet üretimde hiç olmayacak. Türkiye’de artık o noktaya doğru geldi, artık devlet kamu olarak üretimin içinde yok." dedi.

Bu dönemde kamunun görevinin ise özel teşebbüsün, müteşebbisin önünü açacak, onun işini kolaylaştıracak iş ve işlemleri yapmak olduğunun altını çizen Karaloğlu, "Biz üretmeyeceğiz, biz üretene lojistik destek vereceğiz. Üretene danışmanlık yapacağız, gerektiğinde ücretsiz danışmanlık yapacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye ihracatının on sene önce 38 milyar dolar iken, bu gün hedefin 155 milyar dolar, 2023’de 500 milyar dolar olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, "Benim Van’da sık sık kullandığım bir tabir vardı. Gelen yatırımcıya derdim ki: beni şirketinizin ücretsiz danışmanı olarak görün. İlin Valisi olarak ben sizin şirketinizin ücretsiz danışmanıyım. Her türlü işleminizi sizin adınıza da yapmaya hazırım. Şimdi bunu genele yayıyoruz. Burada ki kamu kurumunda çalışan, kamu kurumlarını temsil eden arkadaşlarıma söylüyorum, başta ben olmak üzere her birimiz kentteki müteşebbisin ücretsiz danışmanı olarak kendimizi görmemiz lazım." dedi.

İŞBİRLİĞİ VE EŞGÜDÜM

Bu gün gelinen noktada sihirli sözcüğün işbirliği ve eşgüdüm olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, şöyle devam etti: "Bursa’da bu işbirliğini mutlaka geliştirmemiz lazım. Bursa şu anda Türkiye’de önemli bir noktadadır. Önemli olan Bursa’yı bu noktadan daha ileriye taşımak."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri