Vali Karaloğlu’ndan Sevgi Evleri Çocuklarına: İyi Çalışın Gözüm Üzerinizde

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bundan sonra sevgi evleri ve çocuk yuvalarında kalanlarla daha yakından ilgileneceğini söyledi. Sevgi evlerinde kalan çocuklara seslenen Vali Karaloğlu, "Bundan sonra özellikle evlerinizi gezmeye çalışacağım. Okullarınızı...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bundan sonra sevgi evleri ve çocuk yuvalarında kalanlarla daha yakından ilgileneceğini söyledi. Sevgi evlerinde kalan çocuklara seslenen Vali Karaloğlu, "Bundan sonra özellikle evlerinizi gezmeye çalışacağım. Okullarınızı takip ettiriyorum, her birinizin okullardaki ders ve devam durumunuzu okul idarecilerinden ve öğretmenlerinizden takip ediyorum. Gözüm üzerinizde, onu bilesiniz." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi. Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümünü sevgi evlerinde kalan çocuklarla kutlayan Vali Karaloğlu, "Her birinize güveniyorum. Bizim güvenimizi boşa çıkarmayın." ifadesini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl kurulduğunu tarihi örneklerle anlatan Vali Münir Karaloğlu, "Bir milletin en büyük varlığı, en büyük zenginliği insan kaynağıdır, yetişmiş insan gücüdür. Eğer yetişmiş insan gücünüzü kaybederseniz kolunuz kanadınız kırık olur. İşte böyle çaresiz günlerde Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda o hale gelmiş ki Anadolu insanı." şeklinde anlattı. Van'da doğu cephesine mermi götürmek isteyen 120 çocuk hikayesini de anımsatan Karaloğlu, Türk milletinin bütün yokluk ve zorluklar içinde verdiği milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı sonrasında 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti kurduğunu belirtti.

Eskiye göre sevgi evleri ve çocuk yuvalarının şimdilerde çok güzel olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, "Tüm öğretmenleriniz, bütün müdürleriniz hepimiz, İlin Valisi olarak ben, yöneticiler, her birimiz sizi daha iyi koşullarda nasıl yetiştiririz, nasıl daha iyi bir insan olursunuz, nasıl daha iyi bir vatandaş olursunuz bunun gayreti içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

'ÜLKENİN GELECEĞİ SİZSİNİZ'

Şimdinin çocuklarının ülkenin geleceği olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sevgili çocuklar iyi bir insan ve vatandaş olmadıktan sonra yaşınızın büyük olması kazanç değil sizin için. Bundan 15 sene sonra her biriniz bu toplumda yetişmiş insan olacaksınız. Bizim yerimize gelip sorumluluk üstleneceksiniz. Bu ülkenin geleceği sizsiniz. Onun için sizin bugün çok iyi yetişmeniz lazım. Size sunulan imkanları çok iyi değerlendirmeniz lazım. Ülkemizin size yapılanlardan tek beklentisi var, iyi insan olun, iyi vatandaş olun. Gelecekte sorumluluk sırası size geldiğinde bu ülke için, bu millet için siz de sorumluluk alın ve üzerinize düşeni yapın."

Çocukların kafasını çelmek ve onları farklı yerlere çekmek isteyenlerin olacağına dikkat çeken Vali Karaloğlu, çocuklardan o tuzaklara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile sevgi evlerindeki çocuklarla bir araya gelmek istediğini kaydeden Vali Münir Karaloğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Çok fazla bir araya gelemiyoruz, belki bundan sonra özellikle evlerinizi gezmeye çalışacağım. Okullarınızı takip ettiriyorum, her birinizin okullardaki ders ve devam durumunuzu okul idarecilerinden ve öğretmenlerinizden takip ediyorum. Gözüm üzerinizde onu bilesiniz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri