Vali Karaloğlu: Gelecekte Suyu Olan Devletler Diğerlerine Fark Atacak

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, suyun dünyada artık çok stratejik bir unsur haline geldiğini belirterek, “Gelecekte suyu elinde bulunduran, sahip olduğu su kaynaklarını iyi yöneten, elinde kaliteli suyu olan devletler, diğer devletlere fark atacak.”...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, suyun dünyada artık çok stratejik bir unsur haline geldiğini belirterek, “Gelecekte suyu elinde bulunduran, sahip olduğu su kaynaklarını iyi yöneten, elinde kaliteli suyu olan devletler, diğer devletlere fark atacak.” dedi.

Susurluk su havzası yönetim toplantısı, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun da katılımı ile Çarşamba valilik hizmet binasında yapıldı. Suyun dünyada artık çok stratejik bir unsur haline geldiğini anlatan Vali Münir Karaloğlu, “Ülkemize baktığımızda su kaynakları bakımından zengin bir ülke değiliz. Fakir bir ülkede değiliz. Yani kendimize yetecek su kaynakları olan bir ülkeyiz. Ama bu kaynakları mutlaka iyi planlamak ve doğru kullanmak zorundayız.” diye ifade etti.

Özellikle israf ve kirletme konularında çok hassas olunmasını gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bildiğiniz gibi 2009 yılında başlattığı çalışma ile Türkiye’yi su havzalarına ayırdı. Bursa’nın da içinde bulunduğu Kütahya, Balıkesir, Çanakkale ve küçük bir grubu da olsa İzmir gibi illerimizin bulunduğu ‘Susurluk Havza Yönetiminin’ merkezini de Bursa olarak biz yönetiyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk toplantıyı şubat ayında yaptıklarını anlatan Karaloğlu, bu toplantıda Mustafakemalpaşa Çayı'ndaki bor ve arsenikten kaynaklı kirlilik ve Nilüfer çayını ele aldıklarını söyledi.

"DURUMDAN VAZİFE ÇIKARIN"

Toplantıya katılan tüm katılımcıların kendine görev bilinci ile sorunların üzerine gitmesini isteyen Vali Münir Karaloğlu, “Kendi üzerine düşeni yapma noktasında kendilerine durumdan vazife çıkarsınlar. Değerli arkadaşlar Marmara Bölgesi Türkiye sanayisinin ağırlıklı yükünü taşıyan bölgelerden bir tanesi. Sanayinin suya ihtiyacı var. Sanayi dolayısıyla bölgedeki nüfus artışından kaynaklanan kullanım suyuna çok ciddi ihtiyaçlarımız var. Mevcut su kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek ve korumak, aynı zamanda yettiği ölçüde kullanmak durumundayız.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri