Vali Karaloğlu: 2023 Yılında Bursa’nın 100 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi Var

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bursa’nın dış ticareti 27 milyarı geçti. Türkiye’nin 1980’li yıllardaki dış ticaretinden daha fazla ticaret yapıyoruz.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bursa’nın dış ticareti 27 milyarı geçti. Türkiye’nin 1980’li yıllardaki dış ticaretinden daha fazla ticaret yapıyoruz. 2023 yılında Bursa’nın 100 milyar dolarlık bir ihracat hedefi var. Bu da sizin üzerinizden olacak. Gümrüğün bu konudaki kolaylaştırıcı etkileri önemli” dedi.

    Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü İsmail Yertutan’ı makamında kabul eden Vali Karaloğlu, gümrük işlemlerinin hızlandırılıp ‘bir dakikada bir işlem’ mantığı ile çalışmaları gerektiğini söyledi.

    Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü İsmail Yertutan ise yasal ticaretin en kolay ve güvenli yapıldığı ülke olması için çalıştıklarını, dünya ekonomileri ile hızlı bir iletişim ve lojistik entegrasyon sağlanması amacıyla çalıştıklarını aktardı. Bölge Müdürü Yertutan, ayrıca uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde hareket edilmesi ve gelişmiş bilgi teknolojilerinin gümrük işlemlerinde kullanılması misyonu ile çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

    Ziyaretin anısına Bölge Müdürü Yertutan, Vali Karaloğlu’na plaket takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri