Vali İpek: Şahıs Işid’ci Değil, Tebliğ Cemaati Mensubudur

Silopi’de bir kişinin IŞİD terör örgütü mensubu olduğu iddiası sonrası çıkan olaylar hakkında Şırnak Valisi Hasan İpek, "Bir tebliğ cemaati denen bir cemaatten birisi geliyor buraya, tabi herkesin sinirleri gerildiği için IŞİD zannedip...

Silopi’de bir kişinin IŞİD terör örgütü mensubu olduğu iddiası sonrası çıkan olaylar hakkında Şırnak Valisi Hasan İpek, "Bir tebliğ cemaati denen bir cemaatten birisi geliyor buraya, tabi herkesin sinirleri gerildiği için IŞİD zannedip olay çıktı." dedi. Halkı sakin olmaya çağıran Vali İpek, "Tam bilmeden böyle büyük olaylara, lüzumsuz yere başvurmasın diyorum. Çünkü gerçekten dünkü olay hiç alakasız bir kişiydi. İşte IŞİD’ci diye son günlerde Şırnak’ta olan güzel günlerimizi asayiş olaylarımızı neredeyse bozacak bir olay oldu. Halbuki tamamen bir yanlış anlaşılma, herkes rahat olsun." açıklamasını yaptı.

Kuzey Irak’ın Şengal bölgesinden kaçan Ezidiler Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Pasaportu olanlar rahatlıkla Türkiye’ye giriş yaparken, pasaportsuz olanlar ise öbür tarafta bekletiliyor. Bu konuda çözüm arayışlarına giren Şırnak ve Duhok valileri, İbrahim Halil Gümrük Kapısı’nda bir görüşmeye geçti. Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a geçen Şırnak Valisi Hasan İpek, girişte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'Irak tarafından Türkiye topraklarına pasaportsuz geçişler için herhangi bir çalışma var mı yok mu?' şeklinde sorulan soruya Vali Hasan İpek, "O konuşulur. Şimdi tabi bu Bölgesel Kürt Yönetim'in takdirinde olan bir şeydir. Bizim sınırımıza gelip de içeriye pasaportu olup da giremeyen hiç kimse yoktur. Bu tabi diğer ülkelerin iç işlerine karışmak gibi bir şeyimiz yok. Ama orada da bulunsalar Yezidilere biz yardım etmeye devam edeceğiz. Bugün de işte ben Kızılay’ın iki tane yardım TIR’larıyla beraber gidiyorum. Onun için sürekli yardımlarımız devam ediyor." dedi.

İnsani yardım anlamında Türkiye olarak dünyanın en iyi ülkesi olduklarını ifade eden Vali Hasan İpek, "İşte Irak’taki hem Türkmenlere, hem Yezidilere, hem Kürtlere kim varsa onlara yardım etmek için hem Şırnak Valisi olarak hem AFAD teşkilatı, hem Kızılay hem de Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak yapıyoruz. Lütfen herkes rahat olsun. Onların gerçekten hayal ettiği şekilde yardım yapmaya çalışıyoruz. Sakin olsunlar. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sadece kendi içimizdeki insanlara değil dünyanın her yerindeki insanlara şefkatle muamele etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Dün Silopi’de bir tane kişinin IŞİD örgütü mensubu olma iddiası ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili sorulan soruya Vali İpek, şu açıklamayı yaptı: "Bir tebliğ cemaati denen bir cemaatten birisi geliyor buraya tabi herkes sinirlerin gerildiği için IŞİD zannedip olay çıktı. Ama sağ olsunlar hem tüm Silopi halkı, siyasi kuruluşlar ve tüm emniyet jandarma yetkilileri gerekli tedbirleri aldılar. Büyük bir olay yaşanmadı. Olayı atlattık. Bu dönemde Şırnak halkına sadece tavsiye edeceğim şey lütfen sakin olsunlar. Biz hem çözüm sürecine uygun bir şekilde hem de bölgede en iyi bir şekilde yönetim yapmaya çalışıyoruz. Herkes lütfen rahat olsun. Herkes sakin olsun. Tam bilmeden böyle büyük olaylara, lüzumsuz yere başvurmasın diyorum. Çünkü gerçekten dünkü olay hiç alakasız bir kişiydi. İşte IŞİD’çi diye son günlerde Şırnak’ta olan güzel günlerimizi asayiş olaylarımızı neredeyse bozacak bir olay oldu. Halbuki tamamen bir yanlış anlaşılma, herkes rahat olsun."

Son olarak Irak’tan kaçan Ezidiler için 'çadır kent kurulacak mı' şeklinde sorulan soruya Vali Hasan İpek şunları söyledi: "İşte o konuları konuşmak için görüşmeye gidiyoruz ama kurulacaksa da Irak tarafında kurulacak. Biz Türkiye tarafında çadır kent kurmayı düşünmüyoruz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri