Vali İbrahim Şahin: Samsun Basını Teknolojiyi İyi Kullanarak Dışarı Açılmalı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Vali Şahin TRT'de yönetici olduğu dönemde edindiği tecrübelerini basın mensuplarıyla paylaşarak medya teknolojilerinin yakından takip edilmesi...

Samsun Valisi İbrahim Şahin, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Vali Şahin TRT'de yönetici olduğu dönemde edindiği tecrübelerini basın mensuplarıyla paylaşarak medya teknolojilerinin yakından takip edilmesi önerisinde bulundu.

Kahvaltı öncesi davete katılanların tek tek kendisini tanıtmasını isteyen Vali Şahin daha sonra Samsun’un ekonomik, kültürel ve yerel medyası konusunda görüşlerini dile getirdi. Konuşmasında sık sık yeni teknolojiye uyum sağlama ve her alanda araştırma geliştirmeye farklılıklara, yenilenmeye yönelik uyarılarda bulundu. Samsun’un markalaşma ile kabuğunu kırabileceğini hatırlatan Şahin, “Artık her alanda düz üretim yapmak katkı değer sağlamıyor. Ama ürettiğiniz bir ürünü yeni teknolojiyle harmanlayıp birde marka oluşturursanız dünyaya kolayca açılabilirsiniz. Mesela ‘Samsung’ firmasının sonundaki ‘g’ yerine başka uygun bir harf koyduğunuzda bunu da en iyi şekilde pazarladığınızda bir marka elde etmiş olursunuz. Medya alanında da klasik gazetecilik anlayışı sona erdi. Medya teknolojileri alanında kendisini geliştiremeyen gazete ve televizyonlar yerinde sayar. Bu anlamda yeni nesil gençlere de hitap edecek yeni bir iletişim bakış tarzına ihtiyacımız var.” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran ve kentte görev yapan gazetecilerin bir araya gelebilecekleri bir mekânın olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Vali Şahin, gazetecilere uygun bir yer bulunduğu takdirde her türlü desteği vereceğini belirtti. Tanışma toplantısı toplu halde çekilen hatıra fotoğrafın ardından sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri