Vali Hasan İpek, Dünya Güreş Şampiyonu Sinan Sadak'ı Ödüllendirdi

Şırnak Valisi Hasan İpek, dünya güreş şampiyonu Sinan Sadak’ı makamında kabul ederek, altınla ödüllendirdiVali Hasan İpek, İşitme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil gençlerde altın madalya kazanan...

Şırnak Valisi Hasan İpek, dünya güreş şampiyonu Sinan Sadak’ı makamında kabul ederek, altınla ödüllendirdi

Vali Hasan İpek, İşitme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil gençlerde altın madalya kazanan Sinan Sadak'ı makamında kabul etti. 8-11 Ekim tarihinde Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da yapılan, 13 ülkenin katıldığı şampiyonada 60 kiloda altın madalya kazanan Sadak, Rus ve İranlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu. Milli sporcu, 2013 yılında da Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda da dünya 2.'si olmuştu. Vali İpek, kendisini ziyaret eden dünya şampiyonu Sinan Sadak'ı bu başarısından dolayı tebrik ederek altınla ödüllendirdi.

Vali İpek, milli sporcunun başarısı için şunları söyledi: "Sinan Sadak, bizim Şırnak ilimizden çıkmış, gerçekten de büyük bir başarı elde ederek Dünya birincisi olmuş bir arkadaşımız. Ben kendisini tebrik ediyorum. Bizi, hem Şırnak ilimizi hem Cizremizi, Türkiyemizi dünyada temsil etti ve Ermenistan'da Türk bayrağını dalgalandırdı. Kendisini gerçekten kutluyor, tebrik ediyorum." dedi.

Milli Sporcu Sinan Sadak ise duygularını şöyle ifade etti: "9-11 Ekim tarihleri arasında Ermenistan'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası'nda ülkemizi orada temsil ettik. Oradaki tek amacımız bayrağımızı güzel bir şekilde göndere çektirmekti. Allah da bunu nasip etti. Başta İran, Rusya gibi devletleri yenerek şampiyon olmak da ayrıca bir gururdu. Bu başarıyı bölge insanımızın büyük bir sevinçle karşıladığını görmek bana büyük bir gurur verdi. Sayın valimize, destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vali Hasan İpek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç ve Güreş Antrenörü Yusuf Özdemir'in de bulunduğu ziyarette, dünya şampiyonu sporcu Sinan Sadak'a ayrıca, Şırnak'ın simgesi Hz. Nuh'un gemisinin el yapımı maketini de hediye etti.

Aslen Cizreli olan Sinan Sadak; Cizre Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü'nde güreş kursunda büyük bir başarı elde etti. Daha sonra Batman Petrolspor'a transfer olan başarılı güreşçi, Ermenistan'ın Erivan kentinde yapılan Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda 60 kiloda İranlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri