Vali Güvençer, Yeni Görevine Besmeleyle Başladı

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yeni görevine Besmele çekerek başladı. Vali Güvençer’i karşılamayan gelen protokol üyeleri ise valilik bahçesinde uzun kuyruk oluşturdu. Son valiler kararnamesi ile Muğla valiliğinden Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yeni görevine Besmele çekerek başladı. Vali Güvençer’i karşılamayan gelen protokol üyeleri ise valilik bahçesinde uzun kuyruk oluşturdu.

Son valiler kararnamesi ile Muğla valiliğinden Kahramanmaraş valiliğine atanan Mustafa Hakan Güvençer, bugün görevine başladı. Valilik bahçesinde protokol üyelerinin oluşturduğu uzun bir kuyrukla karşılanan Güvençer, makam aracından inerek kendisini bekleyen kurum müdürleri ve çalışanlarıyla tek tek tokalaştı. Hükümet konağı önünden geçen vatandaşlarla da tokalaşmayı ihmal etmeyen yeni vali, daha sonra makamında gazetecilere açıklamada bulundu.

Sözlerine besmeleyle başlayan Vali Güvençer, "Allahın adıyla, Allahın izniyle Bismillahirrahmanirrahim diyerek Kahramanmaraş Valiliğine başlamış bulunuyorum. Sizlere Muğlalıların selamlarını iletiyorum." dedi.

Vali Şükrü Kocatepe’nin başlattığı projelerin kaldığı yerden devam edeceğini bildiren Güvençer, "Kahramanmaraş hakkında çok iyi şeyler duyduğum bir şehir. Tayinim çıktıktan sonra şehirle ilgili o kadar harikulade insan hikâyeleri övgüler aldım. Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisindeyim. Rabbim hep birlikte hayırlara adım atmayı nasip eder. Devletin otoritesini şehirde temsil eden bir vali olarak değil, bir kardeş olarak geliyorum. Ben kahramanlar kafilesine katılmaktan ve hizmet etmekten onur duyacağım. Vatandaşlarımız ihtiyaç duyduklarında bu makamda ağabeylerini, kardeşlerini bulacaklar. Merkezde ve ilçelerde başlatılan projelerin hepsi kaldığı yerden devam edecek." diye konuştu.

Karşılama törenine, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Vali yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri