Vali Güvençer Termik Santralleri Gezdi

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Afşin’i ziyaret ederek Türkiye’nin en büyük termik santralini gezdi.Afşin ziyaretine ilçe kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Güvençer, Kaymakam Fatih Aksoy’dan ilçe hakkında bilgi...

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Afşin’i ziyaret ederek Türkiye’nin en büyük termik santralini gezdi.

Afşin ziyaretine ilçe kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Güvençer, Kaymakam Fatih Aksoy’dan ilçe hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık binasında daire müdürleri ile Güvençer’e bilgi veren Aksoy yapılan ve proje aşamasında olan projeler hakkında bir sunum yaptı.

Kaymakamlık sonrası Eshabı Kehf'i de ziyeret eden Güvençer’i gönül elçileri karşılayarak külliye hakkında bilgi verdi.

Vali Güvençer Afşin’de bulunan ve Türkiye’nin yaklaşık yüzde 17 elektrik ihtiyacını karşılayan Afşin- Elbistan Termik Santrallerinde incelemelerde bulundu. Termik santralin çalışması hakkında brifing alan Güvençer arazi araçları ile kömür ocaklarını gezdi. Kömür ocaklarında kömür çıkarılmasını izleyen Güvençer, termik santrallerinin bölge halkının can damarı olduğunu belirterek işletmede iş kazası olmaması için alınan önlemlerden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Devletin hiç kimsenin burnu kanamaması için gayret ettiğini belirten Güvençer, "Bugün kömür ocaklarını ve maden sahasını gezdik. Alınan iş güvenliği konusunda tedbirleri gördük. Yaklaşık 6 bin kişinin çalıştığı yerde alınan tedbirler bizi memnun etti. Gerçekten termik santraller havzası çok büyük ve iş makineleri ihtişamlı" dedi.

İlçedeki ziyaretlerini bitiren Güvençer akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri