Vali Doğan: Minik Nehir'in Kaybolmasını Terör Olayı Olarak Değerlendirmiyoruz

Van’ın Gürpınar ilçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde 2 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan halen bulunamadı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, insansız hava aracı ve helikopterle yapılan aramalar sonucunda da bir sonuç alınamadığını söyledi....

Van’ın Gürpınar ilçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde 2 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan halen bulunamadı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, insansız hava aracı ve helikopterle yapılan aramalar sonucunda da bir sonuç alınamadığını söyledi. Özel bir ekiple olayın başka bir boyutu olup olmadığını araştırdıklarını belirten Doğan, olayı bir terör olayı şeklinde değerlendirmediklerini ifade etti.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan; İl Jandarma Komutanı J. Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Vali Doğan, Nehir Aslan’ın kaybolma ihbarı kendilerine intikal eder etmez jandarma, köy korucuları, köylüler, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri tarafından arama başlatıldığını söyledi.

Yapılan aramalardan henüz sonuç alınamadığını dile getiren Doğan, “Aramalar için insansız hava aracı görevlendirildi. Helikopter görevlendirildi. Onlarda ertesi gün gün boyunca aramalara katıldı. 200 personel arama yaptı. Aramalar devam etti yine bir netice alınamadı. Bugün yine çalışmalara devam ediyoruz. Çalışmalarda 4 yaşındaki bir çocuğun gidebileceği maksimum mesafeye kadar her yer en az 3'er kere arandı. Bir netice alınamadı.” dedi.

Kaybolma olayının başka bir boyutu olup olmadığını öğrenmek için özel bir ekip kurduklarını dile getiren Doğan, “Ekip jandarma ve emniyet mensuplarından oluşuyor. Bu kaybolma hadisesinin başka sebebi olabilir mi, diye. O konuda derinlemesine bir inceleme başlatmış oldular. Bu inceleme neticesinde farklı bir durum var ise kendi iradesi dışında bir durumla karşı karşıyaysa, onunla da ilgili çalışma yapılır. Ancak şu ana kadar somut ve üzerinde konuşulmaya değer bir durum olmadığını ifade etmek istiyorum. Arama çalışmaları devam edecek." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin çocuğun köy korucusunun çocuğu olduğu yönünde bir bilgi var. Acaba bununla ilgili farklı bir boyut var mı? Sorusuna Doğan şöyle yanıt verdi: “Benim kastettiğim şey sizin sorduğunuz soru değildi. Çocuğun bir köy korucusunun çocuğu olduğu doğru. Ama buradan biz terör sonucu üreterek bakmıyoruz olaya. Başka türlü değerlendiriyoruz olayı.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri