Vali Doğan: Konyasporun yeri burası değil

Vali Aydın Nezih Doğan, özel açıklamalarda bulundu ve Konyanın spor şehri olması gerektiğini, Konyasporun süper lige çıkmasının gerektiğini, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykanın da Konya için bir şans

Vali Aydın Nezih Doğan, özel açıklamalarda bulundu ve Konya’nın spor şehri olması gerektiğini, Konyaspor’un süper lige çıkmasının gerektiğini, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın da Konya için bir şans olduğunu söyledi

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, hem çocuk oyunları, hem Konyaspor hem de Konya’nın spor şehri olması noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve düşüncelerini aktardı. Gazetemiz Spor Yazıişleri Müdürü ve TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar’ın sorularını yanıtlayan Vali Doğan, spor alanlarının eğitimin tamamlayıcı bir parçası olduğunu belirterek, Konya’nın spor şehri olma noktasında önemli mesafeler katettiğini söyledi. Doğan, Çocuk oyunları ve Konyaspor konusunda da yapılan çalışmaları anlattı. Mehmet Baykan’ın Spor Genel Müdürlüğü görevinde bulunmasının Konya için bir şans olduğunu söyleyen Vali Aydın Nezih Doğan,  ilk olarak Nisan ayı içerisinde yapılacak çocuk oyunları ile ilgili çalışmalar hakkında şunları söyledi:

Geçtiğimiz yıl Konya 1. Rumi Çocuk oyunları diye bir organizasyon yapmıştı. Bu organizasyona sınırlı sayıda ülkeden 7 ülkeden çocuklarımız katılmıştı. Geçen yıl şartlar ne olursa olsun bunu devam ettireceğimizi söylemiştik. Şartlar lehimize gelişti, TRT çocuk şenliği Konya’da yapılacak. Ama buna rağmen biz 2. Çocuk Oyunları Şenliği’ni de yapacağız. Önümüzdeki günlerde tablo daha da netleşmiş olacak. TRT genel Müdürlüğü’nün her yıl Antalya’da yapmakta olduğu, geçtiğimiz yıl Bursa’da yaptığı ve bu yıl da Konya’da yapacağı şenlikle ilgili mutabakat tamamlandı. 42 ülke ile mutabakatlarımız netleşti ve sonuçlandı. Aslında bu rakamın 42, yani Konya’nın da plakası olması nedeniyle bizleri sevindirdi. 600 civarında çocuğumuz bu etkinliğe katılacak. Konya çocuklar için bu zaman dilimi içerisinde eğlenceli bir hal alacak. Burada yapılan etkinlikler TRT vasıtasıyla uluslararası yayın kuruluşlarına da verilecek. Onlar da kendi ülkelerinde yayınlayacak. 19 ayrı ülkede Konya gösterimde olacak. Hatta burada hazırlanan programlar telif hakkı bir ücrete bağlı olmaksızın TRT tarafından ilgili ülkelere verilecek ve ülkeler yıl içerisinde istedikleri zaman yayınlayabilecek.

KONYASPOR’UN YERİ SÜPER LİG OLMALI

Konyaspor konusunda da hassas olduğunu hissettiren Vali Aydın Nezih Doğan, Konyaspor’un mutlaka bir üst ligde olmasının gerekliliğinin altını çizerek, bu konudaki düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

“Konyasporun yeri Bank Asya değildir. Konya’nın yeri Süper Lig olmalıdır. Ama bazı talihsizlikler oluyor. Bir kural ve kaideler bütünü var. Geçen yıl maalesef Bank Asya Ligi’ne düştü Konyaspor. Şimdi çıkma çabası içerisinde. Ben Konyaspor’un yeniden Süper lige çıkacağı noktasında umutluyum” dedi.

Konyaspor’un ekonomik anlamda rahatlaması için bazı girişimlerin sürdüğünü, bu girişimlerin, çabaların, gayretlerin olumlu şekilde yansıyacağı noktasında zamanın önemli olduğuna da dikkat çeken Vali Aydın Nezih Doğan, “bazı görüşmelerin yapıldığı doğrudur, ancak sonuç almadan bunu çok dillendirmenin bir yararı olacağını düşünmüyorum. Sadece şunu söyleyebilirim, bu anlamda temaslar devam edecek” diye konuştu.

MEHMET BAYKAN KONYA İÇİN ŞANS

“Konya’nın spor şehri olma noktasında Spor Genel Müdürü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’nün çalışmalarından memnun musunuz” sorusunu da yanıtlayan Vali Aydın Nezih Doğan, Konya’nın tanıtımı noktasında sporun önemli bir yerinin olduğunu, özellikle Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın bu anlamda bir şans olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Konya’nın spor şehri olması işini sadece merkezi idare olarak düşünmüyorum. Ama Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın da merkezi idarede yer alması bizim ve Konya için bir şanstır. Mehmet Baykan, merkezden Konya’ya yönelen spor yatırımlarında etkili olmuştur, olmaya da devam edecektir.  Ama asıl hareketliliği yaşatacak olan yerel yönetimlerdir. Hatırlayacaksınız geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Suat Kılıç Konya’ya gelmişti. Orada da kendisiyle paylaşmıştık. Gerek il ve ilçe belediyeleri, gerek il özel idaremiz önemli ölçüde yatırımlar yapıyor. Bunlar tamamlandığında Konya bugüne göre daha üst bir spor alt yapısına kavuşmuş olacak. Spor, eğitimin bir parçasıdır. Spor alanları eğitimin tamamlayıcı parçalarıdır,  meseleyi böyle görmek gerekir.”

Kayacık tesislerinin bulunduğu alana spor lisesi yapılması noktasında bir soruyu da cevaplayan Vali Doğan, konunun gündeme getirilebileceğini, muhataplarıyla konuşulabileceğini belirterek, sözlerini noktaladı. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri