Vali Çomaktekin: Tarım İşçileri İçin Prefabrike Konut Yapılabilir

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Türkiye’nin çeşitli illerinden ailece gelerek tarım arazilerinde çalışan işçileri ziyaret etti. Vali Çomaktekin, "Tarım işçilerinin belli bölgelerde daha rahat yaşamaları için prefabrike konut çalışması...

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Türkiye’nin çeşitli illerinden ailece gelerek tarım arazilerinde çalışan işçileri ziyaret etti. Vali Çomaktekin, "Tarım işçilerinin belli bölgelerde daha rahat yaşamaları için prefabrike konut çalışması başlatılabilir." dedi.

Oluz, Bekdemir ve Büyük Kızılca köylerine ziyarette bulunan Vali Çomaktekin’e Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Ziyaret esnasında tarım işçilerini sohbet eden ve işçilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Çomaktekin, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen işçilerin tarım sektörüne katkı sağladığını belirterek, "Güneşin altında, zor şartlar altında helal kazanç için çalışıyorsunuz. Bu açıdan sizleri tebrik ediyorum. Daha verimli olabilmeniz için sağlık, eğitim, kültür gibi bir takım temel ihtiyaçlarınız var. Bu ihtiyaçlarınızın devletimizin, kurum ve kuruluşlarımızın da katkısıyla daha üst seviyede karşılanabilmesi için bir çaba içerisindeyiz. Yaşam standartlarınız daha iyi olmalıdır." dedi.

Konuyla ilgili kurum müdürlerine talimat vererek tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Vali Çomaktekin, “Gelecek yıl içinde sağlık ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, sosyal aktivite alanları ve çocuk oyun alanlarının yapılması noktasında gerekli çalışmaların başlatılması gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından burada bulunan çocuklara bir proje dâhilinde ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri gezdirilmelidir.” şeklinde konuştu.

Çomaktekin, tarım işçilerinin belli bölgelerde prefabrike konutlarda kalmaları için çalışmalar başlatılabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri