Vali Çınar: Polisevleri, Orduevleri Özelleşmeli, Polis Asker Halka Karışmalı

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, devlete ait; öğretmenevi, polisevi, orduevi, hakimevi gibi tüm konuk evlerinin özelleştirilmesi gerektiğini belirterek, buralarda koloni gibi oturulması yerine polis, öğretmen, askerin halkın arasına karışması...

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, devlete ait; öğretmenevi, polisevi, orduevi, hakimevi gibi tüm konuk evlerinin özelleştirilmesi gerektiğini belirterek, buralarda koloni gibi oturulması yerine polis, öğretmen, askerin halkın arasına karışması gerektiğini söyledi. Çınar, "Polisler bir yerde oturuyor. Askerler bir yerde oturuyor. Niye? Dağılın. Başka kafelere herkes gibi, gidin, oturun, sohbet edin. Belki birbirimizden faydalanırız. Zarar ediyoruz. Bunlar gereksiz. Tüm bu devlete ait mekanlar satılmalı, özelleştirilmeli. Çünkü o yapıldığı an, hem daha iyi işletilecek hem bu memleket çok vergiden, dövizden kazanacak." dedi.

Vali Çınar, Çanakkale'nin genel konuları hakkında bilgi vermek üzere Çanakkale Polisevi'nde basın toplantısı düzenledi. Çanakkale Öğretmenevi'nin depreme dayanıksız olması nedeniyle kapalı durduğu ve bazı sendikaların tepki gösterdiği yönündeki soruya Çınar, devlete ait konuk evleri ile ilgili şahsi fikrini söyleyerek değerlendirme yaptı. Devlete ait konuk evlerinin özelleştirilmesi taraftarı olduğunu belirten Çınar, her meslekte devlet görevlilerinin koloni gibi bir yerde oturması yerine halkın arasında karışarak bir birinden faydalanmasını istedi. Çınar konu ile ilgili şu görüşünü aktardı: "Öğretmenevinin yıkılma tehlikesi var. Dayanıksızlığı teknik raporla belirlenmiş bir yapı. Tabiî ki kapatacağız. Şahsi fikrimi söyleyeyim. Türkiye'nin her yerinde öğretmenevleri, polisevleri, orduevleri, hakimevleri, ne varsa özelleştirilmeli. Çünkü personel devletten, tüm giderler devletten. O yatak bölümleri hariç, kafe bölümleri kahvehaneye dönmüş bir kısmı en azından. Koloni gibi, öğretmenler bir yerde oturuyor. Polisler bir yerde oturuyor. Askerler bir yerde oturuyor. Niye? Dağılın. Başka kafelere herkes gibi, gidin, oturun, sohbet edin. Belki birbirimizden faydalanırız. Böyle bir durum var. Böyle bir durum var bunları satmak lazım. Zarar ediyoruz. Bunlar gereksiz. Tüm bu devlete ait mekanlar satılmalı, özelleştirilmeli. Çünkü o yapıldığı an, hem daha iyi işletilecek hem bu memleket çok vergiden, dövizden kazanacak. Çok daha faydaları olacak. Çok daha fazla istihdam alanları yaratılmış olacak. Devlet bir memurunu nereye gönderiyorsa, onun parasını zaten veriyor. O eskidendi. Bir de falan yer ucuz. Ya herkese aynı olsun."

"ÇANAKKALE BOĞAZ KÖPRÜSÜ PLANDA BELLİ OLDU "

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çanakkale ve Balıkesir’in tamamını kapsayan yeni bir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı hakkında da bilgi veren Vali Çınar, bu planda Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yer almasının önemli olduğunu söyledi. Çınar, "Çevre düzeni planında en çok dikkat çeken konu, boğaz köprüsü yapımının planda yer alması. Bu hem Türkiye'nin hem de bu bölgenin trafik ihtiyacının karşılanması, hem de bölgeye ciddi bir hareketlilik kazandırması açısında çok ciddi bir konu. Daha önce de bilindiği gibi bakanımızın televizyonlarda beyanatları olmuştu. Boğaz Köprüsü'nün Çanakkale'de yapılacak olan kısmı ile alakalı olarak. Bu plana da girmiş oldu. Her şey güzel olsun hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri