Başta biz basın mensupları olarak yaşadığımız kentin sorumluluklarını bilmeli, imajını göz önünde bulundurmalı, kentin marka değerini artırmak için eğitimde, sanatta, bilim de, teknolojide atılacak her adımı, yapılacak her yatırımı desteklemeli, Kentin sosyo ekonomik ve kültürel yapısına katkı sağlamalı ve güvenilir olmalıyız.
Bütün bu değerlere Kentin başındaki idarecisinden en alt kademesinde ki çalışanına kadar her kesimin sahip çıkması ve destek vermesi gerekir.
Bu şuna benzer, “herkes kendi kapısının önünü süpürürse, kentin tamamı temiz olur”
Elbette olumsuzluklar olacaktır, hatalar yapılacaktır, bu olumsuzlukları ve hataları “Kol kırılır Yen içinde kalır” düşüncesi ile ayyuka çıkarmadan sonuçlandırmalıyız.
Hatırlanacağı üzere Atatürk’ün ölümünün 80. yıldönümünde okullarda ki anma programları İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 12 Kasım’a ertelemişti.
Bu haberin duyulmasından itibaren Ulusal medya da Konya’ nın imajını zedeleyen birçok haber yapıldı.
Hepimiz biliriz ki, Ulusal medyanın genelde Konya ya bakış açısı olumsuzdur. Buna defalarca şahit olduk.
Bu durumun bilinmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün böyle bir karar almasını olumlu bulmuyorum.
Daha sonra alınan karardan vazgeçildi, 10 Kasım anma programları okullarda gününde yapıldı.
Ne yazık ki ülke genelinde bir bardak suda fırtına da kopartıldı Konya’ nın imajı zedelenmiş oldu.
VALİ BEY VE KONYA nın İMAJI
10 Kasım 2018 günü anma programında Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın programda aksaklık yaşandığı gerekçesi ile görevlilere tepki göstermesini ve “Töreni organize edenlerin hepsini görevden alın” talimatını kamuoyu ve basının önünde vermesini doğru bulmuyorum.
Burada yaşananları onaylamıyorum, hata yapılmıştır, hata yapanlar elbette cezalandırılmalı. Ancak kamuoyu ve basının önünde yapılan bu çıkış Konya’ ın imajını zedelemiştir.
Ulusal basın “Mal bulmuş mağribi” gibi konuyu gündemlerine aldı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 10 Kasım kutlamaları ile ilgili aldığı karar ile birlikte Vali Bey’ in çıkışını birleştirerek eleştirilerinin dozunu artırdı.
Ulusal Medyaya yansıyan bu görüntüler Konya üzerinde oluşturulmak istenen olumsuz algıya destek vermiştir.
Yukarıda bahsettiğim gibi “Yaşadığımız kentin sorumluluklarını bilmeli, imajını göz önünde bulundurmalı, kentin marka değerini artırmak için eğitimde, sanatta, bilim de, teknolojide atılacak her adımı, yapılacak her yatırımı desteklemeli, Kentin sosyo ekonomik ve kültürel yapısına katkı sağlamalı ve güvenilir olmalıyız”
Konya ilinin tamamı sorumluluklarını bilmeli ve buna göre hareket etmelidir.
Konya ya yeni atanan ve ayağının tozu ile 10 Kasım anma programlarına katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın kamuoyu ve basın önündeki bu çıkışını doğru bulmuyorum.
Vali Toprak haksız demiyorum, bahse konu talimatını kamuoyu ve basın önünde yapmamalıydı.
Yaşadığımız kentin imajını hepimizin üst seviye ye çıkarmak görevimizdir, bu çerçevede Vali Toprak’ a hoşgeldiniz diyor, güzel hizmetlerde bulunmasını temenni ediyorum.