Vali, Bağdaş Yaylası'nda Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası'nda sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmak için yayla sakinleri ile buluştu. Bağdaş Yaylası'nda bulunan vatandaşlar ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ve ziyaret sebeplerinin...

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası'nda sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmak için yayla sakinleri ile buluştu.

Bağdaş Yaylası'nda bulunan vatandaşlar ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ve ziyaret sebeplerinin yayla sakinlerinin sorunlarını yerinde görmek ve dinlemek olduğunu belirten Vali Dr. Mehmet Oduncu, "Bugün sizlerin sorunlarını, varsa isteklerinizi dinlemek için burada bulunuyoruz. Bu sorunlardan burada önerebileceklerimizi hemen çözeceğiz, programa alınması gerekenleri programa alacağız, takip edilmesi gerekenlerin de takipçisi olacağız. Biz, vatandaşlarımızın derdine derman olmak, onların sorunlarına sahip çıkmak ve vatandaşımıza hizmet etmek emanetini yüklenerek bu göreve geldik. Sizin sorunlarınızı çözebildiğimiz ve sıkıntılarınızı giderebildiğimiz ölçüde görevimizi iyi yapıyoruz demektir." diye konuştu.

SU SAATİ TAKMAYANA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Yaylanın dört ayrı yolu olduğunu ve bu yolların hepsinin yapılmasının şu an için mümkün olmadığını ve Sumbas yolunun önümüzdeki yayla sezonuna kadar yol standartlarına uygun bir şekilde yapılacağını belirten Vali Oduncu, şunları söyledi: "Yaylanın su sorununu da çözmek için çalışıyoruz. Bunun için yayla sakinlerinin öncelikle evlerine su saati taktırmaları gerekmektedir. Su sorununuzu çözeriz; su borularınızı yenileriz, depolarınızı ve eğer şebeke ihtiyacı varsa şebekenizi yaparız. Ancak bir şartımız var; sizler bu yayla sezonu bitmeden evlerinize su saati taktıracaksınız. Daha önceki yıllarda da bu sorun gündeme gelmiş ama kimse su saati takmamış. Siz su saati takmadıktan sonra biz ne kadar su getirirsek getirelim, gelen su yetmez. İnsaflı olacağız, komşumuzun hakkına, hukukuna riayet edeceğiz. Siz bahçe sularken komşularınızın evine su gitmiyor. Su varsa, bahçenizi de sulayın elbette ama önce komşunuzun evine su gelsin. Saat takmaktan maksadımız sizlerden ücret almak değil, maksadımız; sudan herkesin eşit şekilde faydalanmasını sağlamak. Fazla su kullanan varsa ondan ücretini alacağız. Bir ailenin ne kadar su kullandığı hesaplanır, o miktara kadar olan kullanım için ücret alınmaz. Ama bu miktarı geçenlerden ücret alınır. Hoyratça kullanacak suyumuz yok. Bu yayla sezonu sonuna kadar su saatlerinizi taktırırsanız, biz de size gelecek yayla sezonuna kadar deponuzu, şebekenizi yapma sözü veriyoruz. Su saati takma zorunluluğunu yerine getirmeyenlere bunun cezai müeyyideleri olacak. Muhtarlık ve dernek olarak karar alırsanız, müşterek olarak hareket ederseniz işiniz kolaylaşır. Ama kimi evine su saati takar, kimi takmazsa bu sorunu çözemeyiz."

YAYLADA ÖLÇÜMLER TAMAMLANDI, HAK SAHİPLERİ BELİRLENİYOR

Sağlık evi için doktor isteyen yayla sakinlerinin taleplerini de cevaplayan Vali Oduncu, "Yaylamızda sağlık evi ve hemşiremiz var. Ayrıca haftada bir doktorumuz sizleri ziyaret ediyorlar. Ambulans helikopter pisti için hazırlıklar da devam ediliyor, bu yıl yapılacak. Kadastro ölçümleri bitirildi, vaziyet planları hazırlanıyor ve hak sahiplerinden bilgileri isteniyor. Eğer sizden istenen bu bilgileri vermezseniz, elektrik ve su aboneliğinde ya da diğer hizmetlerin alımında, hak sahipliği kanıtlanamadığı için, bu hizmetlerden yararlanmada zorluk yaşayabilirsiniz. Bu sizlere devletin getirdiği bir hizmet. Bu hizmetten yararlanmak için yayla sakinlerinden istenen bilgilerin yetkililere verilmesi gerekmektedir." hatırlatmasında bulundu.

Bağdaş Yaylası'nın bağlı bulunduğu Esenli köyünün muhtarı Hikmet Onay, Vali Mehmet Oduncu ve protokol mensuplarına ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, "Devletimiz, bugüne kadar bizlere pek çok hizmet getirdi. Bu hizmetler için Esenli köyü sakinleri adına teşekkür ediyorum. Ancak bazı eksiklerimiz var. Yolumuzun genişletilmesini ve su sorunumuzun çözülmesini arzu ediyoruz." dedi.

Vali Oduncu'ya yayla ziyaretinde Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Orman İşletme İl Müdürü Ferdi Özer ve Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl hazır bulundular. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri