Vali Altıparmak: Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası Mahallebaşı’na Taşınacak

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, Mahallebaşı semtine taşınacak. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, şehrin Mahallebaşı semti ile entegrasyonu açısından Emniyet Müdürlüğü’nün söz konusu semte taşınacak olmasının önemli...

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, Mahallebaşı semtine taşınacak. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, şehrin Mahallebaşı semti ile entegrasyonu açısından Emniyet Müdürlüğü’nün söz konusu semte taşınacak olmasının önemli olduğunu söyledi.

Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ile birlikte Xanadu Otel’de basınla istişare toplantısı düzenledi. Altıparmak, şehrin sosyo- ekonomik durumu ve kamu yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vali Altıparmak, Kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ve bir zamanlar Erzurum’un ekonomi merkezlerinden birisi olan Mahallebaşı semtinin eski cazibesine kavuşmasına önem verdiklerini ifade ederek,”Çat yoluna Emniyet Müdürlüğü binası yapılsın, denildi. Ancak semt sakinlerinin güvenliği için Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının Mahallebaşı semtine kurulmasına karar verdik.” dedi.

Erzurum’un kültür ve sanat merkezi olması için ciddi bir çalışma içerisinde bulunduğunu aktaran Vali Ahmet Altıparmak, bu amaçla aralık ayı içerisinde Hattat Hasan Çelebi dahil 12 hat ustasının Allah’ın isimlerini içeren Esma-i Hüsna çok sayıda eserinin kongre binasında oluşturulacak olan salonda sergileneceğine dikkat çekti.

YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ OLUMLU SONUÇ VERDİ

Vali Altıparmak, Erzurum’un tarihi dokusunun yanında coğrafi yapısından kaynaklanan potansiyelinin de değerlendirildiğine vurgu yaptı. Ulusal ve uluslar arası futbol kulüplerinin kamp yapması için kurulan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin şehir için cazibe haline geldiğine değinen Altıparmak, "Yıl içerisinde 36 ulusal ve uluslararası futbol kulübü yüksek irtifa kampı için Erzurum’a geldi. Bu da şehrin sosyo- sportif ve ekonomik hayatına renk ve canlılık getirdi. Bu sayede satışa çıkan bazı oteller ve satıştan vazgeçti.” diye konuştu.

9 KASIM'DA SESSİZ ÇIĞLIKLA YÜRÜYELİM

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ‘Tabyalara, ecdada yürüyelim’ yürüyüşünün gelecek ay ikincisinin düzenleneceğini dile getiren Vali Altıparmak, söz konusu yürüyüşe başka illerden de katılım olacağını kaydetti. Vali Altıparmak, söz konusu yürüyüşün milli birlik ve beraberlik için önemli olduğuna değinerek, "Geçen yıl on binlerce Erzurumlunun katılımıyla tabyalara yürümüştük. Bu yıl bir çok ilde yaşayan vatandaştan bu yürüyüşe katılım talebi aldık. Bu güzel ve mutluluk verici bir gelişme. 9 Kasım’da Türk bayrağı ile sessiz bir çığlıkla Tabyalara yürüyelim.” açıklamasında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri