Vakıfların temeli iyilik

Türk Anadolu Vakfı Başkanı Doktor Ahmet Baltacı, insanlıkla birlikte var olan vakıfların temel amacının insana hizmet etmek ve iyilikte bulunmak olduğunu söyledi

Vakıf Haftası dolayısı ile Türk Anadolu Vakfı tarafından “İslam’da ve Milletimizde Vakıf Gerçeği” konulu bir panel düzenlendi. Başkanlığını Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı’nın yaptığı panele konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve Türk Anadolu Vakfı Genel Müdürü Abdullah Uçar katıldı.

VAKIFLAR İNSANLIKLA BİRLİKTE VAR OLDU
Programın açılışında konuşan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, vakıfların insanlıkla birlikte var olduğunu belirtti. Özellikle Hz. Muhammed (SAV) döneminde vakıfların sayılarının ve çalışma alanlarının büyük artış gösterdiğini belirten İbrahim Genç, vakıf çalışmalarının daha sonraki yıllarda da artarak devam ettiğini söyledi. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde vakıf çalışmalarının doruk noktasına ulaştığını kaydeden Genç, “Ecdadımızın kurduğu vakıfların devamlılığını sağlamak için 1935 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Ortak yapılabilir hizmetleri yapmaya çalışan ve kendi gelirleriyle ayakta durmayı başaran Vakıflar Genel Müdürüğü’nün son yıllarda yaptığı en önemli çalışmalardan bir tanesi de tarihi eserleri restore ederek gelecek nesillere sağlıklı bir biçimde aktarmasıdır” dedi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak fakir ve yardıma muhtaç 2 bin 100 aileye her gün sıcak yemek dağıttıklarını belirten İbrahim Genç, bunun dışında muhtaç ve yetimlere de maaş verdiklerini söyledi. Yeni vakıfların kurulması ve denetimlerinin yapılmasına yönelik çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Vakıflar Bölge Müdürü Genç, Vakıf Haftası’nın hayırlı olmasını diledi.
VAKIFLARIN AMACI İYİLİK VE GÜZELLİK
Türk Anadolu Vakfı Başkanı Doktor Ahmet Baltacı ise vakıfların iyilik temelli olarak kurulduğunu ifade etti. İnsanlığın varlığı ile dinlerin de var olduğunu belirten Ahmet Baltacı, “Dinin amacı iyi, doğru ve güzel insan yetiştirmektir. Din, insanın rahat ve huzurlu olmasını sağlar. Tüm dinlerin temel amacı iyi insan yetiştirmektir. Son din İslamiyet ise insanı gerçek manada insan yapma gayretindedir” dedi. Olgun insanı kendisine, ailesine, çevresine ve yaratıcısına olan görevlerini yerine getiren insan olarak tanımlayan Baltacı, “Hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. Dünyadaki karşılığının yanında iyiliğin ahirette de karşılığı vardır. Dünya için yapılan çalışmaların yanında ahiret ihtiyaçları da unutulmamalıdır” diye konuştu. İyiliklerin kalıcı olmasını sağlayan kuruluşların vakıflar olduğunu kaydeden Baltacı, iyilik temelli olarak kurulan vakıfların kalıcı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından panelistler “İslam ve Milletimizde Vakıf Gerçeği” konusu üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri