Üzüntü ve endişe duymaktayız

MHP Lideri Bahçeli, CHP Milletvekili Aygün'ün kaçırılması ile ilgili konuştu.

CHP'li Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını dğerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli " Terör örgütü ne yaparsa yapsın TBMM'yi yönlendiremeyecek ve yozlaştıramayacaktır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, partinin Aygün'ün kaçırılmasından büyük üzüntü ve endişe duyduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

 "Bu eylem açıkça Türk milletinin iradesine ve saygınlığına darbe ve hakarettir. Bölücü terör örgütü PKK ne yaparsa yapsın, millet egemenliğinin somutlaştığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni yönlendiremeyecek ve yozlaştıramayacaktır".

Açıklamada ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bu eylemin ardından Meclis'i toplantıya davet eden yaklaşımından vazgeçmesi gerektiği vurgulandı.

"Toplantı Talebini Geri Çek"

Öte yandan, MHP'den CHP'ye "Toplantı talebini geri çek" çağrısı geldi.

CHP'li Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasını "üzüntü ve endişe verici" olarak nitelendiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "CHP toplantı çağrısını geri çekerek bu olaya tepki koyabilir" dedi.

Vural, "Hüseyin Aygün'ün kaçırılma olayı gerçekten hem üzüntü verici hem endişe verici, bir an önce sağ salim dönmesini bekliyoruz. PKK terör örgütü Meclisi yönlendiremeyecektir. TBMM iradesinin PKK terör örgütü tarafından ipotek altına alınamayacağı gösterilmelidir.

TBMM'yi yarın toplantıya çağıran CHP belki de bu eylemi karşısında PKK terör örgütünün propagandasının zemini olabilecek bir toplanma iradesini gözden geçirmesine vesile olur.

PKK terör örgütünün bu eylemi karşısında dik durup belki de parlamentoda yarınki olağanüstü toplantı çağrısını geri alarak bu girişime karşı bir tepki ortaya koyabilir" dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri