Uzunay gururumuz oldu

Eskrim Türkiye kupası büyük erkekler kategorisinde dereceye girenler belli oldu. Kupaya damgasını vuran Mert Uzunay, Epe dalında Türkiye şampiyonu oldu ve Konya’ya altın madalya kazandırdı
Eskrimde Gençler ve Büyükler Türkiye Kupası’nda, büyük erkekler kategorisinde dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını aldı. Çubuk Kaymakamlığı ve Belediyesinin katkılarıyla Türkiye Eskirim Federasyonu tarafından organize edilen Eskrim Gençler ve Büyükler Türkiye Kupası’nda, büyük erkekler müsabakaları sonuçlandı.

Dereceye giren sporcular şöyle: Kılıç: 1.Kerem Seyfi Yıldırım (Ankara - Kılıç SK) 2.Ahmet Ant (Ankara - Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu) 3.Hakan Yıldırım (Ankara - Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu) 3.Furkan Unutan (Ankara-Coşkunöz SK) Epe: 1. Mert Uzunay (Konya-Konya Aymaz Koleji SK) 2.Güray Sır (Ankara-Coşkunöz SK) 3.Fırat Ümit (Mersin-Büyükşehir Belediyesi SK)  3.Okan Karadeniz (Mersin- Büyükşehir Belediyesi SK) Flöre: 1.Utku Uluşahin (Ankara-Eskirim Kulübü) 2.Gökhan Akyalçın (İzmir-Ferdi) 3.Hadi Özgürkan (İstanbul-Altınyurt SK) 3.Tevfik Burak Babaoğlu (İstanbul-Hasal SK)

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender, müsabakalara 20 ilden 338 sporcunun katıldığını belirterek, Çubuk’ta yapılan müsabakaların, derece alan sporcuların Avrupa Şampiyonası’na gitmelerinin yolunu açması bakamından önemli olduğunu söyledi. Dereceye giren sporcular, ödüllerini Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, belediye başkanı Lokman Özden ve ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Mensur Toprak’tan alırken, eskrim sporuna katkılarından dolayı federasyon tarafından Dallı, Özden ve Toprak’a plaket verildi.

Plaketlerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Kaymakam Dallı, ilçelerinde bu tür etkinliklerin yapılmasının önemine değindi. İlçenin ön plana çıkarılmayan birçok değerinin olduğuna dikkati çeken Dallı, yapılan bu tür etkinliklerle saklı kalan bu değerlerin ortaya çıkacağına inandıklarını söyledi. 

Belediye başkanı Lokman Özden de eskrim sporunun Çubuk’ta belirli bir noktaya geldiği ifade ederek, “İlçemizde bulunan Bekir Yılmaz Spor Kulübü, eskrim dalında belirli bir konuma gelmiştir. Gençler ve Büyükler Türkiye Kupası müsabakalarının ilçemizde yapılması gerçekten çok önemlidir. Biz amatör spor kulüplerinin hepsine destek olmaya çalışıyoruz. İlçemizde bu tür etkinlikler yapılmasını çok önemsiyoruz. Burada sporcuları misafir etmekten çok mutluyuz” dedi. Başkan Özden, gelecek yıllarda da müsabakalara ev sahipliği yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri