Üzülmez'den 'Paket' yorumu

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Demokratikleşme Paketinin Türkiye'yi bugünkü konumundan daha da ileriye taşıcağına olan inançlarının tam olduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Demokratikleşme Paketinin Türkiye'yi bugünkü konumundan daha da ileriye taşıcağına olan inançlarının tam olduğunu söyledi.

Üzülmez, parti binasında düzenlendiği basın toplantısında, AK Parti iktidarlarında demokratikleşme konusunda atılan adımların yansımalarının, toplumda özellikle ekonomik ve sosyal alanda hissedildiğini söyledi.

Paketin başta halk olmak üzere, aydınlar, sivil toplum örgütleri ve ülkenin geleceği için akli selim düşünenler tarafından memnuniyetle karşılandığını aktaran Üzülmez, şunları kaydetti:

"Bu paket, gelişen Türkiyemizin ayağındaki prangaları söküp atmayı, demokrasiyle halkımızı ekonomik ve sosyal alanda daha çok refaha kavuşturmayı amaçlamaktadır. Sayın Başbakanımızın da sık sık altını çizdiği gibi Demokratikleşme Paketi ne ilk, ne de son paket olacaktır. Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük ihtiyaçlarına, bir kerede ve bütün zamanlar için cevap verecek bir paket talebi makul ve rasyonel bir paket olmaz. Özgürlük ve hak taleplerinin mücadelesi siyasetin meşru araçlarıyla silahın ve şiddetin olmadığı bir ortamda yapılması gerekir. Her türlü demokratik adımın enerji kaynağını toplumsal kabul, toplumsal destek oluşturur. Artık Türkiye'de kimlik dayatan, makbul vatandaş tanımlayan, vatandaşlarının kökeniyle, inancıyla, dünya görüşüyle uğraşan bir devlet yoktur. AK Parti hükümetleri 11 yıl boyunca, 27 Mayıs zihniyetinin, statükonun, çözümsüzlükten beslenme siyasetinin milletin taleplerinin önüne geçmesine izin vermedi ve vermeyecektir. Türkiye'nin bölünme, parçalanma, gerileme diye bir meselesi yoktur, muhalefet diye bir sorunu vardır. Demokrasi Paketi'nin kıymetini en çok yüreği yananlar bilmektedir. Geçmişte telaffuz dahi edilemeyen hak ve özgürlük talepleri paketle getirilmektedir. Şunun altını çizmek isterim ki ülkemizde bugüne kadar tek bir paket halinde açıklanan en kamsamlı reform süreci hükümetimiz tarafından başlatılmaktadır. Başbakanımız tarafından kamuoyuna açıklanan Demokratikleşme Paketi, ülkemizi bugünkü konumundan daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri