Uzmanlardan kritik uyarı: altın ve gümüş fiyatları 20 yıl boyunca yükselecek!

Ons altın bir süredir konsolide olduğu alandan çıkıp 2.400 doların üzerine yükseldi. Bir uzman, kısa vadede geçici düzeltmeler yaşanabileceğini ancak kıymetli metallerin 20 yıl sürebilecek bir balonun başlangıcında olduğunu savunundu

Ons altın, bir süredir konsolide olduğu alandan çıkıp 2.400 doların üzerine yükseldi. Bu yükseliş, yatırımcıların dikkatini çekerken, uzmanlardan çarpıcı bir uyarı geldi. Kısa vadede geçici düzeltmeler yaşanabileceği belirtilse de, büyük resme bakıldığında kıymetli metallerin 20 yıl sürebilecek bir balonun başlangıcında olduğu savunuluyor.

PARAYA GÜVEN AZALIYORI 20 YILLIK BİR YÜKSELİŞİ TETİKLEYEBİLİR

Büyük resme bakıldığında ise çok daha büyük yükselişlerin yaşanabileceği iddia ediliyor. Bağımsız analist ve Substack’teki FIPEST Raporu’nun yazarı David Brady, Kitco News’a yaptığı açıklamada “Fiyatların 2.700 ila 3.000 dolar gitmesini bekliyorum” diyor. Ancak Brady, 3.000 doların sadece orta ralli hedefi olduğunu belirtip, bu seviyenin önce büyük bir düzeltmeyi tetikleyebileceğini, uzun vadede ons başına 5.000 ve hatta potansiyel olarak 10.000 dolara kadar gidileceğine inanıyor.

Brady, “Bu, kıymetli metallerde bir balonun başlangıcı” ifadesini kullanarak, “Bir veya iki on yıl, belki de daha fazla sürecek çünkü paraya olan güven kayboluyor” diyor. ABD’nin 34 trilyon dolara ulaşan borcunun sürdürülemez olduğuna dair tartışmalara dikkat çeken analist, altın ve gümüşün değer deposu olmaya devam ettiğini söylüyor.

GÜMÜŞ ARTIŞ İÇİN GÜÇ TOPLUYOR

Küresel ekonomik belirsizlikler ortasında güvenli liman talebinin yanı sıra teknoloji ve güneş enerjisi sektöründen gelen endüstriyel taleple gümüş güç topluyor. Ortadoğu'daki gerginlikler gümüşe yönelik güvenli liman talebini artırarak yükseliş trendini destekliyor. Gümüşün 2024 yılı kapanış fiyatı Troy Kıymetli Maden Ticaret A.Ş.’nin raporuna göre 36 dolar civarında.

Değerli metaller piyasası ABD’den gelen verilerle yön arayışını sürdürüyor. Ons altın, ABD tüketici fiyatlarının düştüğünü gösteren verilerin ardından 2.400 dolar seviyesini aştı.

Uzmanlara göre Fed’den faiz indirimi beklentisi arttığından altın yakın bir zamanda yeni bir rekor denemesi yapabilir. Altının spot fiyatı 20 Mayıs’ta ons başına 2.449 dolara çıkarak rekor kırmıştı. Teknik analizlere göre fiyatlar 2.428 doları kırarsa 2.450 ve ardından 2.475 dolar hedeflenebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri