‘Uzman ve başöğretmenlik için sınav şartı kaldırılmalı’

Hürriyetçi Eğitim Sen Konya Şubesi İl Başkanı Semih Demir ve sendika üyeleri Konya PTT binası önünde basın açıklaması yaptı. Demir yaptığı açıklamada Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili eleştirilerini sıraladı.

Millî Eğitim Bakanlığı’ınn hazırladığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adındaki yeni müfredat için öğretmenlerin fikrinin alınmadığını dile getirdi.

Öğretmenlik Meslek Kanunun öğretmenlerin tüm itirazlarına rağmen yürürlüğe girdiğini ifade eden Demir, “Hazırlanan kanun ile çalışma koşullarının, ekonomik ve sosyal hakların düzeltilmesi beklenirken cezaların bulunduğu ama ödülün bulunmadığı bir kanunla karşı karşıyayız.

Temel taleplerimiz şunlardır: Uzman ve başöğretmenlik tazminatları emekliliğe yansıtılmalıdır.

Daha önce verilen söz gereği uzman öğretmenlik başvuru süresi 5 yıla başöğretmenlik için 10 yıla düşürülmelidir. Uzman ve başöğretmenlik için sınav şartı kaldırılmalıdır. Ek ders ücretleri yüzde 100 oranında artırılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kaldırılmalı ve kadrolu istihdam modeline geçilmelidir. En düşük öğretmen maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere tazminat ödenmelidir. Kamuda ilk işe alımlarda Mülakat uygulamasına son verilmelidir. Öğretmen atamalarında KPSS puan üstünlüğü tek kriter olmalıdır. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak yukarıda ifade ettiğimiz gerekçeler neticesinde dün yutkunmayıp haykırdığımız gibi bugün de eğitim çalışanlarının hakları için yılmadan, korkusuzca haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri