Uyuşturucuya 'Bir Kez Dene, Hoşuna Gitmezse Kullanmazsın' Denerek Başlatılıyor

Uyuşturucu satıcılarının çocukları arkadaşları vasıtasıyla, 'Bir kez dene, hoşuna gitmezse kullanmazsın' şeklinde kandırılarak batağa çektikleri belirtildi.Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Eğitim Uzmanı Necati Coşkun,...

Uyuşturucu satıcılarının çocukları arkadaşları vasıtasıyla, 'Bir kez dene, hoşuna gitmezse kullanmazsın' şeklinde kandırılarak batağa çektikleri belirtildi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Eğitim Uzmanı Necati Coşkun, Yerköy 80. Yıl Ortaokulu öğrencilerine yönelik 'Uyuşturucu ile Mücadele' ve 'İrade' konulu seminer verdi. 80. Yıl Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Necati Coşkun, madde ve madde bağımlılığı, bağımlılığın gelişimi, madde bağımlılığının zararları ve madde bağımlılığından korunma yöntemleri konuları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Coşkun, madde kullanımı ve bağımlılığının ortaya çıkmasına merak, arkadaş grubuna uyma, farklı gözükmek arzusu, model alma, bir kereden bir şey olmaz düşüncesi, kişisel sorunlardan kurtulacağım yanılgısı gibi nedenlerin yol açtığının söyledi. Eğitim hayatı konusunda da öğrencilere bilgiler veren Coşkun, madde bağımlısı olan kişilerin yaşamlarında ve aile hayatlarında başarısızlık içerisinde olduğunu, madde bağımlısı olan kişilerin genç yaşta hayatlarını kaybettiğini vurguladı.

Uyuşturucunun suç artışı gibi sosyal sorunları da beraberinde getirdiğini ifade eden Coşkun, uyuşturucu tacirlerinin kişilere özelikle arkadaşları vasıtasıyla yaklaştığını, 'Bir kez dene, hoşuna gitmezse kullanmazsın' şeklindeki tuzaklarla onları kandırarak iş yaptıklarını ve gençlerin bu tür durumlara karşı kesinlikle uyanık olması gerektiğine dikkat çekti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri