"Uyuşturucu Baronları Bursa’yı İyi Bir Pazar Olarak Görüyor"

Uyuşturucu baronlarının Bursa’yı iyi bir pazar olarak gördüğünü belirten Bursa eski İl Sağlık Müdürü Hüseyin Hüsnü Serdar, “Uyuşturucu kullanımı sosyo ekonomik problemlerin önünde geliyor. Yıldırım’da satış, Nilüfer’de...

Uyuşturucu baronlarının Bursa’yı iyi bir pazar olarak gördüğünü belirten Bursa eski İl Sağlık Müdürü Hüseyin Hüsnü Serdar, “Uyuşturucu kullanımı sosyo ekonomik problemlerin önünde geliyor. Yıldırım’da satış, Nilüfer’de talep var. Uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arası koordinasyonsuzluk var.” dedi.

Bursa Nilüfer Ülkü Ocakları, Konak Kültür Merkezinde ‘Uyuşturucuya Hayır’ paneli düzenledi. Panele katılan konuşmacılar son dönemde gençleri alkolden çok uyuşturucunun tehdit ettiğini söyledi. Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Sütçü ve Nilüfer Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nuri Avcı’nın açılış konuşmalarının ardından panele katılanlar görüşlerini belirtti.

"UYUŞTURUCU BARONLARI BURSAYI İYİ BİR PAZAR GÖRÜYOR"

Bursa eski İl Sağlık Müdürü Hüseyin Hüsnü Serdar, “Uyuşturucu baronları Bursa’yı iyi bir pazar olarak görmekteler. Uyuşturucu kullanımı sosyo ekonomik problemlerin önünde geliyor. Yıldırım’da satış, Nilüfer’de talep var. Uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arası koordinasyonsuzluk var. Nikotinle çok uzun süre dostluk yapılmaz. Bursa’da 13 yaşında alkolle tanışanlar var.” diyerek, bağımlılık yapan maddeler üzerine Bursa’daki istatistiklerden bahsettiler.

"UYUŞTURUCU KULLANMAK DENİZ SUYU İÇMEK GİBİDİR"

Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele İzleme Merkezi (TUBİM) Bursa Temsilcisi Özay Polatoğlu da konuşmasında, “Uyuşturucu kullanmak denizin tuzlu suyunu içmek gibidir. Dünyada 250 milyon kişi uyuşturucu kullanıyor. 420 milyar dolar hacmi var. Bursa’da AMETEM ve ÇEMATEM adında uyuşturucuyla mücadele eden kurumlarımız mevcut.” diye konuştu.

Bursa İl Vaizi Mustafa Bülbül de uyuşturucu ile ilgili ayet ve hadislerden örnekler vererek, “Fetva hattımızın olduğu ve madde bağımlılığına bağlı şikayetler almaktayız. Boşanmaların çoğu madde bağımlılığına bağlı. Cahiliye döneminde daha çok alkol tüketilmekte idi. Şimdi Türkiye’de ciddi boyutlarda değildir. Uyuşturucudan uzaklaşmak için gençlerin STK’larda aktif görev almaları gerekir.” diye ifade etti.

Türk Diyanetsen Başkanı Ayhan Polat ise “Uyuşturucu illeti çok tehlikelidir. Tuzağına düşürdüğü insanlara sahte cennetler vaadetmekteler. Çocuklarımız yakın çevremizi tanımalılar. Katı veya sıvı zarar veren her şey haramdır. Gençler sağlam bir inançla yetişmelidir.” şeklinde konuştu. Bursa MHP İl Başkanı Hasan Toktaş da programı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Uyuşturucu kullanımı, fuhuş, zulüm, haksızlık ve adaletsizliğin çok kullanıldığı bir düzende yaşıyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri