Uysal: Siyaset üretimi bitirdi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 10 yıldır iktidar olan hükümetin izlediği ve uyguladığı yanlış politikalar ile Türkiye'nin üreten toplum yerine tüketen toplum haline geldiğini söyledi

Bir dizi ziyarette bulunmak için Konya'ya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ne gelerek burada da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terörün bitmiş olmasına rağmen şimdi de farklı olaylar ile karşımıza çıktığını söyleyen Uysal, “Sancılı bir coğrafyanın ortasında kendimize has problemlerimiz olan bir ülkeyiz. Bölgede cereyan eden hadiseler Türkiye'yi sürekli içine çekebiliyor. Uzun süredir birçok unsur ile insanımzın canına kast eden, evlere ateş düşüren terör belası, uzun süre önce bitirmiş olmasına rağmen, bugün farklı meseleler ile tekrar karşımıza geçti” dedi. Siyasi iktidarın Türkiye'yi üretmekten çok tüketen bir ülke haline getirdiğini söyleyen Gültekin Uysal, “Türkiye'yi dünyada tüketen bir ülke olarak değil, üreten bir ülke olarak tanıtmalıyız. Ama maalesef yapılan siyasi ilişkiler ve tutumlar nedeni ile dünyadan aldığımızdan daha fazlasını dünyaya kaynak olarak aktaran bir Türkiye durumuna geldik. Bunca zaman bütçe de açık vermez iken ilk 8 aylık zamanın sonunda 8,5 katrilyonluk açık ile birlikte Türkiye geçmişteki faiz enflasyon sarmalına tekrar düştü. Milletimizin üzerine binecek artı yükleri de beraberinde getireceğini son zamlar ile birlikte gördük.. Türkiye ortalama bütçede olan vatandaşımızın üzerine düşen vergi yükünü bu zaman zarfı içerisinde daha da artırdı. Üretenden daha fazla vergi alınması gerekirken maalesef bugün bütçe açığını kapatmak için orta halli vatandaştan daha fazla vergi alınıyor” diye konuştu.

YAPILAN ZAMLAR TARIMI BİTİRDİ

Yanlış izlenen siyasetin ve politikaların ülkedeki tarımı da bitirdiğini belirten Uysal, “Sanayide bilgiyi artık üretimle ile birleştirerek beşeri sermayanini gücünü de kullanıp gelişmeyi sağlayabilirdik. Ama iktidar maalesef bu beşeri gücü kullanamadı. Bugün büyüme özrü olan Avrupa ülkeleri bile Türkiye'nin 2 ile 6 katı arasında büyüme kaydetti. Krizde olan ülkeler kendilerine yabancı sermaye çekerken, Türkiye bunu başaramıyor. Siyaset dediğimiz olay, önce toplumdan kazanacağız daha sonra da toplumdan kazandığımızı öncelikli olarak topluma geri vermenin yolunu aramaktır.Bu güne kadar üretilen politikalar başta küçük ölçekli üreticiler olmak üzere, tarımcıların üretim yapamacayak hale gelmesine neden oldu. Bir yandan çiftçimiz Avrupa ülkeleri ile üretimde yarışsın derken, Avrupa ülkelerinin çiftçisine sağladığı olanakları kendi çiftçimize sağlamıyoruz. Bunun yanında ek girdi maliyetleri ortaya koyarak, kendi öncelikleri ile belirlemedikleri tarım ile ilgili politikaları ile girdilerin arttığı ülkemiz de çiftçimiz büyük şehirlere göç etmeye mahkum bırakılıyor” ifadelerini kullandı. Siyasetçinin günü kurtarmaktan çok ileriye yönelik politikalar izlemesi gerektiğini dile getiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye ekonomik büyüklük niteliğinde önceleri kendine yeten bir ülke iken şimdi tarımda ithalat yapan bir ülke durumuna geldi. İktidarın genel başkan yardımcılarından bir tanesi bu gerçekleri kamuoyunun önüne serdi. Türkiye bütün milli güç unsurlarını sahaya sürdüğü takdirde gününü kurtarmak yerine geleceğe yönelik politikalar yapmış olacak” dedi.

SİYASETTE BAŞBAKAN ÖLDÜRMEK YOKTUR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu'nun Demokrat Parti Eski Genel Başkanı merhum Adnan Menderes'in kabrini ziyaret etmesini de değelendiren Uysal şunları söyledi: “Türkiye'de siyasetin normalleşmesi adına güzel bir adımdı. Bizim partimizin acılarının öznesi olmuş bir siyasi partinin bugünkü genel başkanının orada üzüntülerini ifade etmesini olumlu buluyoruz. Orada çiçek bırakmak yetmez, milletin kendisi ile de barışabilmesi gerekmektedir. Tarihten bu yana gelen kronikleşmiş meseleri ile yürüyebilme imkanı yoktur. Devletlerin hayatında başbakan cinayeti yoktur. Ülkemizde yaşanan 60 Darbesi ile idam edilen başvekilimiz ve onun bakanları değil, milletimizin iradesidir. Türkiye'nin geleceğini şekillendirmek için bu acılar üzerinden siyaset yapmadık, 'asıl olan milletle buluşabilmektir' diyerek yolumuza bu şekilde devam ettik.”

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri